НАЧАЛО ГЕРБ ГЕРБ-Перник проведе номинационно събрание за издигане на членове за Европейския парламент

ГЕРБ-Перник проведе номинационно събрание за издигане на членове за Европейския парламент

422
0
СПОДЕЛИ

Общинската организация на ГЕРБ-Перник проведе номинационно събрание за издигане на членове за Европейския парламент под ръководството на общинския ръководител Ирена Соколова.
Обръщение към събралите се членове отправи областният координатор на местната структура на политическата сила Вяра Церовска. Тя категорично заяви, че Европейският път на България е възможен единствено с ГЕРБ.
„ГЕРБ е партията, която работи за европейско развитие и стабилност на България. Именно затова изборите за Европейски парламент са ключови за бъдещето на страната. Пред нас стоят две отговорни задачи тази година – да защитим авторитета си на политическата сила, която промени страната. Другата задачата пред нас е да бъдем първа политическа сила след евро вота. Винаги сме се справяли. Убедена съм, че с много труд и желание отново ще успеем“, подчерта Вяра Церовска.
Общинският ръководител Ирена Соколова беше категорична, че резултатите от европейския вот ще определят средата и основанията за местните избори, бъдещето на България и на Европа. Тя отбеляза, че от нашия избор зависи кои ще бъдат хората, които ще трябва да отстояват позиции, често пъти различни от претенцията на Европа, но съобразени с националния ни нтерес. Като пресен пример тя посочи успеха на Андрей Новаков, който обедини всички български евродепутати в общата кауза да се защити интереса на България по отношение на пакета „Мобилност“.
„Европейският парламент е колективният законодателен орган, призван да взима значими и общовалидни, но понякога трудни общи европейски решения. Той не е територия за хора без опит. Именно затова представителите, които изпращаме там е необходимо да притежават експертност, капацитет, много политически знания и умения, натрупани във времето“, заяви Соколова. Тя изтъкна още, че около 80% от публичните инвестиции у нас идват от ЕС и това е факт благодарение на активната работа на правителството с премиер Бойко Борисов и представителите на партия ГЕРБ в ЕП, които са доказали, че са изключително подготвени и уверено защитават националните ни интереси.
„Ние сме част от политическото семейство на ЕНП, защото това е партията, която е отговорна и прави реални политики в интерес на гражданите“, каза още Соколова и представи значимите успехи на българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП.
На събранието присъстваха още народният представител от област Перник д-р Александър Александров, организационния секретар Владислав Караилиев, кметове и общински съветници от политическата сила.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име