НАЧАЛО ГЕРБ Общинското ръководство на ГЕРБ-Перник Апочна поредица от срещи с клубните ръководители на...

Общинското ръководство на ГЕРБ-Перник Апочна поредица от срещи с клубните ръководители на партийната структура в общината

358
0
СПОДЕЛИ

Областният координатор на ПП ГЕРБ-Перник Вяра Церовска и общинското ръководство на ГЕРБ-Перник проведоха първата от поредица срещи с клубните ръководители на партийната структура в общината. Срещата беше ръководена от общинския координатор Ирена Соколова, която постави във фокус плана за работа на партийните клубове в предстоящите месеци, в които ни очакват тежки избори за Европейски парламент, а след това и местен вот.

Соколова подчерта, че за европейските избори е необходима пълна мобилизация, за да се постигнат добри резултати на предстоящия вот и да не се отклони България от европейския си път на развитие. Тя припомни успеха на българския евродепутат Андрей Новаков от преди седмица, който успя да убеди Европейският парламент да подкрепи увеличение на кохезионния бюджет на страната ни до около 18 млрд. лв. за периода 2021-2027 г. По този начин общото увеличението се равнява на 3.4 млрд. лв. – най-високият бюджет за регионално развитие, инфраструктура, околна среда и заетост от присъединяването на България към европейското семейство.

„Уверена съм че демократично мислещите български граждани осъзнават важността на силна и обединена Европа и техният вот ще отрази нагласата им. Гражданското общество ще подкрепи една смела Европа, която ще продължи да работи за справедливо, проспериращо и единно бъдеще“, заяви общинският лидер на ГЕРБ.

Ирена Соколова подчерта, че за да натрупваме добри резултати и за да може партия ГЕРБ да изпълнява ангажиментите си по секторните политики, е важно партийните структури да бъдат активни и динамични, и да генерират идеи. Тя изтъкна ролята на клубовете

„Убедена съм, че с енергията, които притежават клубните организации на ГЕРБ в Перник, ще продължават да помагат на обществото и хората в общината и ще предопределят по-добра среда за живот“, заяви общинският ръководител на ГЕРБ-Перник.

Областният координатор на ГЕРБ Вяра Церовска подчерта, че за развитието на общините, е важен европейският курс на страната.

„Европейските избори ще имат такава значимост, както никога досега, когато става въпрос за подобни избори. От тях зависи, както бъдещето на Обединена Европа, така и стабилността на страната ни. Европа промени толкова много в ежедневието ни, че няма как да не се интересуваме. Пример е европейската солидарност, която дава възможност на общините да се възползват от евро финансирането, за да подобряват инфраструктурата и да осигуряват на гражданите по-добра среда за живот“, заяви лидерът на ГЕРБ-Перник. Тя отбеляза, че българските евродепутати са достойни представители, които с работата си доказаха, че защитават българските интереси, бизнес и общество.

Церовска подчерта, че постигнатото по време на Председателството на Съвета на ЕС и водената до момента външна политика са превърнали  България във фактор на международната политическа сцена.

„ГЕРБ е единствената проевропейска партия, която защитава и отстоява ценностите на обединена Европа“, заключи Вяра Церовска.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име