НАЧАЛО ГЕРБ МГЕРБ-Перник се включи в шествие по повод Деня на спасението на българските...

МГЕРБ-Перник се включи в шествие по повод Деня на спасението на българските евреи

404
0
СПОДЕЛИ

Представители на Младежката организация на ГЕРБ-Перник се включиха в Шествие на толерантността и единението на българския народ „Заедно за България. Заедно за Европа“ по повод Деня на спасението на българските евреи.

„Спасяването на българските евреи е  събитие, което олицетворява единението на българското общество и демонстрира силата, която то притежава в съдбоносни моменти, оставяйки трайна следа в Европейската и световна история“, сподели областният координатор на МГЕРБ-Перник Александър Александров.

„Днес можем единствено да се гордеем, защото българските граждани извършват еинот от най- хуманните и дръзки актове не само в българската,  но и в световната и в европейската история“ „, заяви кметът на най-големия пернишки квартал инж. Емил Костадинов.

Маршрутът започна с минута мълчание пред Паметника на Незнайния войн. Младите хора от дадоха почит и на българските митрополити пред Синодалната палата, както и българските народни представители на 25-то НС и  хилядите интелектуалци и общественици, активно участвали в съпротивата срещу депортирането на българските евреи през Втората световна война.

В церемонията участие взеха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на Световния еврейски конгрес Н. Пр. Роналд С. Лаудер, посланикът на Израел в България Н. Пр. Ирит Лилиан и председателят на Организацията на евреите в България „Шалом“ доц. д-р Александър Оскар.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име