НАЧАЛО ГЕРБ ГЕРБ-Перник беше домакин на публична дискусия на тема „Предстоящите избори-коалиции, консолидиране и...

ГЕРБ-Перник беше домакин на публична дискусия на тема „Предстоящите избори-коалиции, консолидиране и фрагментации“

400
0
СПОДЕЛИ

ГЕРБ ще бъде първа политическа сила след изборите за членове на Европейския парламент, единодушни бяха политическите анализатори доц. д-р Харалан Александров и доц. д-р Антоний Гълъбов, които взеха участие в публична дискусия на тема „Предстоящите избори-коалиции, консолидиране и фрагментации“ в Перник. Форумът беше открит от председателя на дамската организацията на ГЕРБ и модератор на дискусията Ирена Соколова.
„Ситуацията преди избори е от значение за политическите представителства на ГЕРБ по места, защото трябва да изберем най-точните движения и най-подходящия изборен инструментариум в контекста на съвременните процеси на преразпределение на влияние. “, заяви Соколова. Лидерът на Жени ГЕРБ подчерта, че форуми като днешния са изключително ценни, защото ни дават възможност да чуем гледните точки на двама от най-изявените професионалисти в областта на политическите науки.
„Свидетели и участници сме в една динамична политическа реалност – и европейска и национална. Давайки си сметка за промените в Европа и света като Брекзит, присъединяването на Западни Балкани, замразеното членство на Унгария и за вътрешнополитическите ни проблеми осъзнаваме, че само с активна външна политика, с много диалог и дипломация, ГЕРБ ще успява да продължи влиянието си и да се додоказва като водеща политическа сила на европейската и национална политическа сцена“, каза още Соколова.
Встъпителни думи отправи и областният координатор на политическата сила в Перник Вяра Церовска.
„Над 2 милиона Българи очертаха пътя на страната ни към Европа и Евроатлантическия алианс. Изключително важно е в навечерието на Изборите за членове на Европейския парламент, да бъдем достатъчно информирани, за да направим разумен избор на 26 май“, отбеляза лидерът на ГЕРБ-Перник.
Харалан Александров беше категоричен, че силата на ГЕРБ са всички видими резултати от управлението на партията през последните 10 години. Той отбеляза, че винаги, когато има растеж, хората стават по-критични. Политическият антрополог беше категоричен, че разговорът за европейските ценности, е разговор за нашата идентичност, а това е тема, която засяга цялото общество. Той предупреди, че целенасочените атаки и опитите за манипулация ще продължат да бъдат предизборен похват на основните политически опоненти.
По думите му държавата има водеща роля в страни като България. Всяка рязка промяна на обществото и семейните му ценности нанасят тежки рани в публичната сфера.
„ГЕРБ има перспективата да спечели два мандата повече от втората политическа сила“, прогнозира доц. Д-р Антоний Гълъбов.
„Ние трябва да настояваме Европа да се върне към дясната политика, в която да работим повече заедно. Европейският съюз е най-голямата политическа сила като потенциал. Тези 500 милиона, част от които сме и ние, са най-високо образованите и най- подготвените хора. В този смисъл нашата политика трябва да бъде насочена към това да забавим малко свръхрегулацията и да вдигнем равнището на вътрешното сътрудничество помежду ни. По този начин България може единствено да спечели – и като работна ръка, и като технологии и като перспектива за професионално развитие“, заяви доц. Гълъбов. Според него всички европейски наблюдатели са категорични, това ще бъдат най-важните избори в ЕС за ЕП в последните 20 години.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име