НАЧАЛО ГЕРБ Общински съветници от ГЕРБ-Перник разговаряха с жители на с. Дивотино

Общински съветници от ГЕРБ-Перник разговаряха с жители на с. Дивотино

363
0
СПОДЕЛИ

Изнесена приемна с жители на село Дивотино проведоха зам.-председателят на Общинския съвет в Перник Румяна Гьорева и общинските съветници от ПП ГЕРБ Иво Петров и Любомир Жотев. На срещата с жители присъства и кметът на населеното място Румен Сергиев.

В рамките на дискусията беше обсъдена темата с постъпилите сигнали от кмета и жителите на село Дивотино за извършване на въгледобив извън концесионната територия на фирмата, експлоатираща находище „Пернишки  въглищен басейн”, засягащ частни и общински земеделски земи.

Представителите на местния законодателен орган обясниха, че по повод тези сигнали, преди седмица беше проведена институционална работна среща, в рамките на която областният управител Ирена Соколова и кметовете на Перник и Дивотино – Вяра Церовска и Румен Сергиев, запознаха с проблема зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов, представители на МОСВ и Българската минно-геоложка камара. Предстои сформиране на междуведомствена комисия, която да направи всички необходими проверки и измервания и да се установи дали се спазва закона.

В  отговор на питане на местни жители, общинските съветници от ПП ГЕРБ посочиха, че през настоящата година предстои изграждане на тревен стадион и проектиране и изпълнение на укрепване на спортна база в село Дивотино.

Общинските съветници поеха ангажимент  да организират последваща среща с жителите на селото, на която ще бъдат поканени и представители ВиК – Перник, с които да бъде обсъден проблема с недостига на питейна вода.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име