НАЧАЛО ГЕРБ Вяра Церовска: Евродепутатът Андрей Новаков е доказателство за това, че младежката активност...

Вяра Церовска: Евродепутатът Андрей Новаков е доказателство за това, че младежката активност има ключово значение за развитието на България и Европа

391
0
СПОДЕЛИ

Скъпи млади приятели, Вие сте тези, които ще строите нова България и ще дадете енергията и силата, за да запазите духът й. И запомнете вашият глас се чува добре. Съвсем наскоро бях на среща с най-младия евродепутат и той е българин- Андрей Новаков. Неговият глас сте чули, когато работи по пакета мобилност. Неговият глас беше този, който утвърди 18 милиарда лева за България в следващия програмен период от европейските средства. Това е най-високият бюджет от присъединяването ни към ЕС. По този начин общото увеличението се равнява на 3.4 млрд. лв. С тези думи кметът на Перник Вяра Церовска откри 18-та Пролетна сесия на Младежките съвети и парламенти в България. Градоначалникът подчерта важността на младежката активност и значението, което тя има за развитието на България и Европа. Тя изрази задоволство от дейността на Младежкия съвет и ги призова да продължават да развиват потенциала на младежите в града.
Перник е домакин на форума, който се организира от Общинския младежки съвет, Консултативния съвет за младежка политика към Кмета на Общината и Община Перник. В рамките на двата дни младите хора ще обсъждат темата „Културно богатство“. За обучителните и дискусионни модули ще се включат лектори от Националния младежки форум и от управителния съвет на НПО „Терминал България“.
Ръководството на Асоциацията на българските детски и младежки парламенти и Общинския младежки съвет в Перник изразиха благодарностите си към кмета за съдействието в реализирането на Пролетната сесия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име