НАЧАЛО ГЕРБ Кметът на Община Перник Вяра Церовска и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев...

Кметът на Община Перник Вяра Церовска и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев откриха регионално състезание за млади предприемачи

384
0
СПОДЕЛИ

Кметът на Община Перник Вяра Церовска и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев откриха регионално състезание по програма „Учебна компания“,  на Джуниър Ачийвмънт България. Форумът е част от националната квалификация за Националното състезание „Най-добра учебна компания“ 2019 г.4-я кръг от регионалните състезания по програмата „Учебна компания“

„Щастлива съм, че нашият град е едно от местата, в които можещи млади хора ще покажат креативност, умения и талант. Програми като тази са изключително ценни, защото помага на младежите да оценят и по-добре да разберат ролята на бизнеса в нашето общество“, сподели градоначалникът. Тя изрази своята благодарност към евродепутата Владимир Уручев за този изключително полезен контакт, който направи с Джуниър Ачийвмънт България.

„Владимир Уручев е един уважаван европейски политик, който защитава в продължение на три мандата българския авторитет в Европейския парламент. Щастливи сме, защото знаем, че в негово лице имаме един изключително голям приятел на Перник“, отбеляза д-р Церовска.

Кметът пожела успех на всички участници в състезанието и изрази своята увереност, че тази кампания ще даде възможност на много от тях да придобият умения, които ще им помогнат да постигнат своите мечти.

Инициативата беше подкрепена от евродепутата Владимир Уручев, който заедно със своя екип изключително активно партнира на JA в реализирането на програмата.

„Това е проект, който отваря пред младите хора нови хоризонти. Той дава възможност на младите предприемачи да разберат, че тяхната съдба е в собствените им ръце. Проекът формира тази самостоятелност, която трябва да имат младите хора“, сподели Уручев.

Младите предприемачи представиха пред кмета и евродепутата продуктите и услугите си. По време на еднодневното изложение в града те ще демонстрират пред жури и публика върху каква бизнес идея са работили през годината.

Инициативата е резултат от споразумението за сътрудничество между Община Перник и Джуниър Ачийвмънт България за дългосрочно и ефективно сътрудничество в процеса на обучение на младежите по предприемачество, изграждане на модел за публично-частно партньорство и създаване на възможности за осъществяване на съвместни инициативи и проекти. В нея се включиха 25 ученически стартъпа от програмата „Учебна компания“ на JA-България от и Югозападна България

Целта на регионалните състезания е да даде възможност на учебните компании в конкурентна среда да демонстрират своите умения по продажби и маркетинг, като същевременно съумеят добре да защитят идеята си пред жури. От всяко регионално състезание ще бъдат избрани до 10 ученически компании, които получават право на участие в Националното състезание „Най-добра учебна компания на България“. Участващите екипи представят своите продукти и услуги на щанд в частта търговско изложение, на сцена правят и представяне пред жури във формат на презентация пред инвеститори. Участниците развиват продукти и услуги в сферите на компютърните и интернет технологии, мобилни приложения, туризъм, хранително-вкусова индустрия, облекло, дизайн и др.

Първоначалният формат на Програма „Учебна компания” е създаден през 1919 г. и празнува 100-на годишнина през 2019 г. Това е най-утвърдената програма на Джуниър Ачийвмънт в цял свят, като през 2006 г. е призната от Европейската комисия за “Най-добра практика в обучението по предприемачество”. В рамките на програма „Учебна компания“ ученици на възраст 15-19 г. се научават как да материализират своята идея за бизнес в реално бизнес начинание, което управляват в рамките на една учебна година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име