НАЧАЛО ГЕРБ Жени-ГЕРБ Перник направиха дарение на АГО по случай Деня на родилната помощ

Жени-ГЕРБ Перник направиха дарение на АГО по случай Деня на родилната помощ

733
0
СПОДЕЛИ

В деня на родилната помощ женската структура на ГЕРБ-Перник зарадва за пореден път с дарение родилното отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“. Дамите закупихa за нуждите на акушеро-гинекологичното отделение и отделението по Неонатология апарати за мерене на кръвно налягане и шкаф, върху който да преповиват бебетата в Неонатологията със събраните средства от благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки. Te бяха топло посрещнати от директора на родилното отделение д-р Йвайло Лазов и неговия екип, които благодариха за жест. Подобни благотворителни актове за Бабинден вече се превърнаха в традиция за Жени ГЕРБ-Перник.

Областният клубен ръководител на дамската структура д-р Елза Драгомирова се обърна думи на благодарност за всеотдайността и труда на хората, съдействащи за появата на новия живот.

„Денят на родилната помощ е празник на новия живот. Няма по-щастлив момент за всяко семейство от раждането на детето. Първият светъл лъч на нежността, който озарява новороденото, е усмивката на майката, но първата ръка, която го докосва, е на лекаря и акушерката. В изпълнение на своята хуманна професия през годините вие сте поели за живот стотици бебета. Желая ви много здраве, лично щастие, професионални успехи, защото от вашия професионализъм, се ражда новата надежда“, пожела от името на структурата лидерът на Жени ГЕРБ-Перник.

През 2019 година в пернишката болница са се родили 475 бебета, всичките живи и здрави.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име