Все още не е ясна съдбата на Профилакториума

  151
  0
  СПОДЕЛИ

  Все още не е ясна съдбата на Профилакториума в Перник, дали ще продължи да съществува или ще бъде ликвидирана болницата. Въпреки категоричното становище на групата съветниците от ПП ГЕРБ, че ликвидация и приватизация на дружеството е нежелателна, конкретни предложения за изход не бяха гласувани на редовното заседание на Общинския съвет в петък.
  Съветниците в Перник приеха доклада на Временната комисия за правното и финансово състояние на Профилакториума, но оставиха неразрешен въпроса за дълга от 1 400 000 лева.
  Председателят на групата на ГЕРБ Денислав Захариев настоява за становище от общинкската администрация за съдбата на общинското дружество и дали може да се увеличи субсидията, за да се плати на кредиторите.
  „Вярвам , че заедно ще получим консенсус за доброто на перничани, болницата и нейния екип. Нека здравното заведение представи оздравителен план, с който да се запознаем и да го разгледаме във всички комисии, за да можем да помогнем“, заяви Захариев.
  Общинският съветник д-р Явор Рангелов сподели, че по отношение на мениджмънта на болницата д-р Росица Иванова е направила максимално възможното.
  „Въведени бяха различни терапии и процедури.Трябва да вземем решение за успешното финансиране на болнницата“, посочи д-р Рангелов.
  „Притежаваме една уникална база и единственото, което трябва да направим е да я изпълним със съдържание. В рамките на миналия мандат се зародиха идеи за отваряне на центрове за социални услуги в помощ на хората“, коментира общинкският съветник Александър Александров и апелира да се изготви оздравителна програма с дългосрочна стратегия, с която да се развива сградата.

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Напишете коментар
  Въведете име