Перник отбеляза празника на града

  85
  0
  СПОДЕЛИ

  Народните представители Красимир Велчев и д-р Александър Александров, областният управител инж. Емил Костадинов и общинските съветници от ПП ГЕРБ – Перник и кметове на населени места се включиха в празничната програма за Деня на града -19 октомври.
  Пред събралото се множество пред Двореца на културата областният управител произнесе традиционното си слово.
  „Като перничанин – роден, израснал и изграждащ своя живот в Перник, с радост споделям днешния празник! Перник е градът, в който живеем, работим и творим. Той има специално място в нашите сърца, в сърцата на нашите деца“, каза Емил Костадинов. Той призова всички да са единни в този специален ден за града.
  „Нека с достойнство пазим традициите и заедно да работим за авторитета и просперитета на нашия Перник. Живеем в динамично време с много изпитания, но доказахме, че когато сме заедно, успяваме“, споделиха народните представители и допълниха, че Перник ще е толкова голям, колкото са големи мечтите на жителите на града.
  Представителите на властта поздравиха и почетния гражданин на Перник. Тази година отличието беше връчено на една от легендите на българските щанги, Пламен Аспарухов.
  Аспарухов започва да се занимава с вдигане на тежести през 1969 година. Поставил е много рекорди в спортната си кариера. През 1995 г. става треньор, а сред неговите известни състезатели има много световни шампиони.

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Напишете коментар
  Въведете име