НАЧАЛО Водещи Със символична първа копка започна проектът за реконструкция на водопровода в две...

Със символична първа копка започна проектът за реконструкция на водопровода в две радомирски села

347
0
СПОДЕЛИ

Започна реконструкцията на довеждащия водопровод между радомирските села Жедна и Негованци. Средствата за реализирането на проекта бяха отпуснати с постановление на Министерски съвет в размера на 2 100 000 лв.
„Използвам момента да споделя, че за предходния мандат на коалиционното правителство на ГЕРБ община Радомир е получила допълнителни средства в размер на приблизително 7 млн. лв. за изпълнение на различни инфраструктурни проекти “, сподели водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за 14-ти МИР – Перник Кирил Ананиев, който присъства на първата символична копка за реализация на проекта в село Жедна.
„Община Радомир получи подкрепа и в размер на 14, 8 млн. лв. по националната Програма за енергийна ефективност, както и 264 000 лв. за финансиране на ВиК обекти от МРРБ. Образователната и религиозната инфраструктури също са подкрепени с национални средства под формата на субсидии“, посочи Кирил Ананиев и допълни, че ангажиментът към общината няма да приключи с този мандат.
Кметският наместник на село Жедна Людмила Борисова заяви, че водопроводната мрежа в тези села е строена през 1958 година и е силно амортизирана, като загубите на вода по трасето са значителни. С изпълнението на проекта ще се подобрят експлоатационните характеристики на довеждащия водопровод, ще се намалят загубите на питейна вода и ще се подобри водоснабдяването както на селата Жедна и Негованци, така и на съседните Касилаг и Житуша.
„Отпуснатите средства от правителството за ремонт и рехабилитация на довеждащия водопровод са плод на сериозната ангажираност на местната власт към проблемите на хората“, заяви Светослав Кирилов, който е трети в листата за народни представители.
На място присъстваха още и другите кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС в област Перник – Десислава Ахладова, инж. Емил Костадинов, Александър Александров, д-р Александър Александров Стефан Маринов и Христина Георгиева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име