НАЧАЛО Избори ГЕРБ-Перник подари нови екипи на „Димитровец“

ГЕРБ-Перник подари нови екипи на „Димитровец“

96
0
СПОДЕЛИ

Чисто нови екипи и пожелания за успехи и много победи получиха спортистите на футболен клуб „Димитровец“ в община Ковачевци от кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ –СДС в 14 МИР Перник.
Те разговаряха с момчетата за предстоящите им изяви и ги запознаха с приоритетите, залегнали в управленската програма на ГЕРБ за следващите четири години в областта на спорта.
„Правителството ще продължи с изграждането и реконструкцията на спортни съоръжения в цялата страна. Ще се повишат и средствата, които се отпускат за спортните клубове. Сред предимствата в областта на спорта са изграждането на физкултурни салони в училищата, които нямат условия за провеждане на часовете по физическо възпитание“, сподели водачът на листата Кирил Ананиев. Той допълни още, че в следващите четири години се очаква да започнат сериозни инвестиции в изграждането и реконструкция на плувни басейни.
Стадионът в община Ковачевци е една от базите в страната, която се модернизира по Програмата за развитие на селските райони. Съоръжението е построено през 1980 година. В реновирането бяха вложени близо 4 400 000 лв. В рамките на проекта беше реконструирано футболното игрище, лекоатлетическата писта и пясъчникът за дълъг скок.
ФК „Димитровец“ е създаден през 1928г. През годините тимът се състезава в ,,А“ областна група на град Перник и региона. Няколко сезона през различни години отборът, който почти винаги е съставен от местни кадри, се изкачва в обединена четвърта дивизия на Зона Благоевград.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име