НАЧАЛО Избори Христина Георгиева:България има нужда от мотивирани, подкрепяни и подкрепящи учители, които да...

Христина Георгиева:България има нужда от мотивирани, подкрепяни и подкрепящи учители, които да вложат знания и усилия в нашето бъдеще

849
0
СПОДЕЛИ

Христина Георгиева е бакалавър по психология от ЮЗУ “ Неофит Рилски“ и магистър по политически мениджмънт от СУ „Св. Климент Охридски“. От 17 години работи като педагогически съветник в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“. Съпруга и майка на 12 -годишен син, Георгиева признава, че много обича децата, а работата с тях за нея е истинско удоволствие, особено ако предизвиква усмивки. Приема предизвикателството да стане част от гражданската квота в листата на коалиция ГЕРБ и СДС в 14 МИР-Перник, защото подкрепя досегашната правителствена политика в сферата на средното образование. Преди 17 години, като млад специалист, заплатата й е била в пъти по-ниска от тази, която учителското съсловие получава в момента, а психолозите в пернишките училища били пренебрежимо малко. В последните четири години, освен повишаването на учителските заплати и връщането на достойноството на българския учител, се провежда и активна политика на приобщаващо образование, в която всяко дете е ценно.

Мотивирана е да работи за повишаване качеството на образованието и продължаваща модернизация и дигитализация на българските училища. Познава отлично проблемите на детските и учебни заведения в региона и твърдо вярва, че образованието не трябва да бъде политизирано, а да стане приоритет за всички власти. България има нужда от мотивирани, подкрепяни и подкрепящи учители, които да вложат знания и усилия в нашето бъдеще – младото поколение. Гласувайте ни доверие, за да продължим започнатото, призовава Христина Георгиева. Хората, които я познават, знаят, че винаги отстоява принципите си, никога не подвежда околните и довежда всяка работа до успешен финал.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име