НАЧАЛО ГЕРБ ОбС Перник остро осъжда уволнението на Александър Александров по политически причини

ОбС Перник остро осъжда уволнението на Александър Александров по политически причини

101
0
СПОДЕЛИ

Общинският съвет в Перник прие декларация, с която остро осъди освобождаването на общинския съветник Александър Александров от заеманата длъжност в държавната администрация по политически причини. Текстът на документа беше предложен от председателя на групата на ГЕРБ Денислав Захариев и подкрепен от мнозинството от съветниците от различни политически партии. Декларацията е адресирана до президента на РБългария Румен Радев, министър -председателя на РБългария Стефан Янев и председателя на Националното сдружение на общините в РБългария инж. Даниел Панов. “

Уведомяваме Ви за безпрецедентен случай на упражнен политически натиск върху действащ общински съветник, който е освободен от заеманата от него експертна длъжност в Областна администрация – Перник, само ден, след като същият е регистриран като кандидат за народен представител от листата на Коалиция ГЕРБ – СДС.

Този акт е директна намеса в работата на Общински съвет-Перник, тъй като с оглед законовите си правомощия областният управител може да блокира дейността на местния законодателен орган на база политическите възгледи на съветниците в него.

Случилото се с колегата Александър Александров дава ясна индикация за заплахата от упражняване на политически натиск върху всеки един от нас от страна на Областния управител на Област Перник. Това действие е явно погазване на демократичните принципи, заложени в Конституцията на Р. България. ОбС-Перник остро осъжда упражняването на натиск върху всеки един гражданин на Република България на база неговите политически възгледи. Противопоставяме се на всяко действие, което води до възпирането на дейността на всеки един от нас, а именно да защитаваме интересите и нуждите на нашите съграждани.“, се казва в декларацията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име