НАЧАЛО ГЕРБ ГЕРБ – Перник за уволненията и натиска на „новата власт“

ГЕРБ – Перник за уволненията и натиска на „новата власт“

125
0
СПОДЕЛИ

✅„Ръководителят на младежката ни структура на ГЕРБ – Перник Александър Александров, който беше уволнен от Областна администрация Перник, е пример за потъпкване на основни конституционни права – правото на труд и правото свободно да изразиш политическите си предпочитания“. Това заяви на пресконференция областният координатор на местната структура инж. Емил Костадинов. В нея взеха участие самият Александър Александров и председателят на младежката организация Георг Георгиев.

✅В рамките на срещата Костадинов пита още дали председателят на РИК е привикван в областна администрация Перник, за да прави ежедневен отчет за свършената дейност. Защото смята, че работата на областната администрация е да подготвя и подпомага РИК, защото те са назначени от ЦИК“, каза още Костадинов.

✅Александров не скри, че неговото уволнение е нямало да предизвика толкова сериозен обществен отзвук, ако не беше продиктувано от политическите му убеждения и позициите, които заема.

✅„Нямаше да бъде и толкова интересно, ако новият областен управител при встъпването си в длъжност не беше заявил, че неговата основна цел е да гарантира честното провеждане на изборите, което доста остро си противоречи с факта, че собствената му дъщеря е втора в листата на БСП. Това, което се случи с мен трябва да хвърли светлина върху цялата администрация и случващото се там до ден днешен“, коментира Александров .

✅„Хубаво е да зададем въпроса колко служители са останали в областна администрация Перник. Едва ли ще ви изненадам, че половината експерти са принудени да напуснат, някои са помолени „учтиво“ да си тръгнат, други да излязат в отпуск, а трети са уволнени.Това означава, че цяла една институция, която е нагърбена с изборите в момента е оголена . Тя на практика трудно функционира и боксува на едно място. И това всъщност е олицетворение на случващото се в държавата“, коментира Александров.

✅Георг Георгиев, заяви, че държавата и процесите в нея не протичат по начин, който гражданите биха очаквали.

✅„Притесненията ни нямаха да бъдат толкова големи, ако целият държавен апарат не беше подложен на сериозен натиск и репресия, продукт на реваншистката политика, която води предизборният щаб на президента Румен Радев. Много опасения, които бяха очертани и от междинния доклад на международните наблюдатели формират един нелегитимен очертаващ се вот“, посочи Георг Георгиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име