НАЧАЛО ГЕРБ Кирил Ананиев с поздрав за Деня на миньора

Кирил Ананиев с поздрав за Деня на миньора

63
0
СПОДЕЛИ

Честит празник, скъпи перничани и жители на област Перник,
Поздравявам Ви по случай 130 години Мини – Перник и 130 години Българска индустриализация! За мен е чест да приветствам всички Вас, защото знам, че в нашия край няма семейство, което да не е свързало съдбата си с рудодобива и въгледобива, с минния отрасъл.
Нека най-българският светец и наш закрилник Св. Иван Рилски да бди над всички нас и да ни дава здраве и сили.

Създаването на Мини “Перник“ непосредствено след Освобождението е едно от най-значимите събития не само за региона. Бележейки исторически скок в българската индустриализация, то е събитие от национално значение, което ускорява промишленото развитие на младата българска държава.
За нас, родените в Пернишка област, събитието е още по-важно, защото развитието на въгледобива дълги години предопределя развитието на целия регион. Това е дейността, около която предшествениците ни се обединяват, създават трудолюбиви поколения, чиито наследници сме днес и ние.

Вече все по-често чувате думата “трансформация“ към природно-неутрални производства и дейности. За нас е важно този преход да бъде извървян с активното участие на всички заинтересовани страни, отчитайки спецификата на региона и най-вече да не допуснем хора да загубят работата си. Като народен представител от 14 МИР-Перник винаги съм настоявал за това. Обществото е силно, когато е единно, както снопа с пръчки в познатата на всички ни история. Пернишка област и нейното възходящо развитие в контекста на Зелената сделка е кауза, която трябва да ни обедини, противно на всички злословия и неправди, които чуваме ежедневно.
Честит празник!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име