НАЧАЛО ГЕРБ Перничани търсят за съдействие народният представител Кирил Ананиев по важни въпроси за...

Перничани търсят за съдействие народният представител Кирил Ананиев по важни въпроси за скока в цените на основните стоки

46
0
СПОДЕЛИ

Перничани търсят за съдействие народният представител Кирил Ананиев по важни въпроси за скока в цените на основните стоки
Важни въпроси, свързани със скока в цените на енергоносителите и на храните, бяха поставени на първата приемна, която проведе народният представител от Коалиция ГЕРБ-СДС Кирил Ананиев, в Перник.


Жителите на общината потърсиха Ананиев за съдействие по проблеми, свързани с водоснабдяването, канализацията, отчитането на топлата и студената вода, както и за автобусния транспорт между населените места. Те се оплакаха и за по-ниските пенсии, които са получили, в сравнение през месец декември, миналата година.


„ГЕРБ предупреди колегите от коалицията, които управляват в момента, че средното увеличение от 12,5% няма да гарантира на всички пенсионери дохода, който са получавали предходната година. За съжаление практиката го показа още веднага през месец януари и най-накрая финансовият министър е разбрал за този пропуск.В момента е направена работна група, с която ще се предложи механизъм за възстановяване на дохода, който е получавал българският пенсионер през миналата година” коментира Ананиев и допълни, че управляващите са подценили опита на ГЕРБ, който е натрупан през годините, за да може населението да премине с най-малко щети.
„Народното събрание прие решение, с което се наложи мораториум на цените до 31 март. Ние обаче предупредихме, че след изтичането на този срок трябва да има мерки, за да не скочат цените с много голям процент и това е свързано с компенсации”, посочи Ананиев.
По думите му, сегашният финансов министър е поел ангажимента, че средствата за подпомагане на населението и бизнеса във връзка с цените са осигурени. Мерките, които ще се предприемат, няма да доведат до увеличение на цента на тока след 31 март за битовите потребители.


„Ние за бизнеса предложихме механизъм , който съвпада със самото предложение на работодателите. Държавата да поеме 75% от разликата между цента, която юли месец определи КЕВР и пазарната цена, която е в момента.В противен случай бизнесът няма да може да поеме разходите си и ни чакат фалити”, уточни народният представител по време срещата, в която взе участие и областният координатор на ПП ГЕРБ – Перник инж. Емил Костадинов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име