НАЧАЛО Жени Равнопоставеност на българските жени

Равнопоставеност на българските жени

353
0
СПОДЕЛИ

gerb-1-jeniНад 800 жени от структурите на ПП ГЕРБ от цялата страна учредиха организация на „ЖЕНИ ГЕРБ”. Официален гост на събитието беше г-жа Дорис Пак – председател на женската организация към Европейската Народна Партия.
За председател на „ЖЕНИ-ГЕРБ” беше избрана доц. д-р Геновева Алексиева. Основните цели на формация „Жени ГЕРБ” са стимулиране на участието и включване на жените в обществено-политическия, икономическия и културен живот на страната. Тяхна задача ще
е и подкрепата за всяка инициатива, допринесла за интеграцията на жените в европейските структури. Председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и лидерът на партията Бойко Борисов приветстваха дамите. В обръщението си към тях г-н Борисов отбеляза „От 5 евродепутати от ГЕРБ три са жени, а в Столична община 5 зам.-кмета от 7 са жени.” Според Борисов жените са по-верни, по-работливи, по-неподкупни, езиково подготвени и интелигентни. Затова и имат по-силен характер. “Ние сме в държава, в която значителна част от населението са жени. В смесените райони положението на българската жена, особено ако тя е част от етнос, е такова, каквото е в Турция, Албания и Анадола”, каза Борисов. Той обясни, че първата задача на Жени ГЕРБ ще бъде осигуряване на равнопоставеност на българските жени. Втора важна тема, по която ще работят, според лидера на ГЕРБ, трябва да бъде домашното насилие.

Г-н Цветанов акцентира върху целите, които организацията ще следва, а именно: Съзидание; Граждански свободи; Европеизация; Равни възможности; Благоденствие; Семейни ценности;Жени ГЕРБ ще работят за: Стимулиране участието и
активното включване на жените в обществено-политическия, икономическия и културен живот на страната; Създаване на предпоставки, осигуряващи пълноценната професионална и обществена реализация на жените; Подкрепяне на всяка инициатива, допринасяща за взаимодействието и интеграцията на жените в европейските структури; Подпомагане усилията за установяване на действена хармония между етичните, икономическите и социалните искания на гражданите на обединена Европа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име