НАЧАЛО Рaзни „Волни тромпети”

„Волни тромпети”

357
0
СПОДЕЛИ

Излезе първият компакт диск на Духов оркестър – Перник

Духовият оркестър е достоен наследник на първия граждански духов оркестър в България. Устоял на капризите на времето, днес града ни има един прекрасен ансамбъл от професионални музиканти. Първият компакт диск на оркестъра, наречен „Волни тромпети”, вече е факт. Цветелина Иванова разговаря с композитора Христо Тонев и диригента на оркестъра Трифон Трифонов.
Г-н Трифонов, разкажете повече за проекта, как възникна идеята, как протече реализацията и кога ще бъде промоцията?
Тр.Трифонов: Кандидатствахме с проект към Дирекция „Музика и танц” към Министерството на културата. Спечелихме пректа и вече имаме готов продукт. След спечелването на конкурса имахме кратък срок за реализация. Два месеца са много малко време за направата на този диск. Ние успяхме. Макар и набързо записан и тиражиран, този диск стана. С голямата помощ на Маестро Тонев, с финансовата подкрепа на Министерството на културата, ОК Дворец на културата и Общината на град Перник. Тук е мястото да благодаря и на хората, работили с нас, за да ги има „Волни тромпети“. Промоцията на диска ще бъде на 08.10.2008 г. в ОК Дворец на културата от 17:30 ч. в салона на ресторант „Двореца”

Диригентската Ви кариера, макар да е в самото си начало вече е увенчана с издаването на „Волни тромпети“. Това е висок старт и голяма отговорност. Какви са творческите Ви амбиции?

Тр.Трифонов: Отговорността е голяма за мен. Летвата е високо вдигната от Маестро Тонев. Амбициите са нашият оркестър да върви нагоре и да доставяме наслада на всички перничани с нашата работа. Сега имаме този диск. Дай Боже догодина нов по-добър!!
Маестро Тонев, до неотдавна Вие ръководехте оркестъра и имате огромната заслуга днес компакт диска „Волин тромпети” да е реалност. Какво Ви даде Перник и каква частица от Вас ще остане завинаги тук?
Хр.Тонев: Толкова много любов съм подарил на Перник, която умишлено не декларирам, тя си остава моя интимна тайна. И общо 160 аранжимента, 12 авторски работи, оркестрови пиеси, това е което аз дадох на Перник. Когато човек иска да пише не се интересува от това какво ще получи, а от това какво ще се получи. Може би това ми е дал Перник, аз съм работохолик и поради тази причина Перник ме зареждаше.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име