НАЧАЛО Рaзни Поклон към светеца Иван Рилски и към твореца Минчо Тодоров

Поклон към светеца Иван Рилски и към твореца Минчо Тодоров

403
0
СПОДЕЛИ

Деня на град Перник, хората на ПП ГЕРБ посрещнаха заедно. С гербери в ръце, те поднесоха поздравленията и възхищението си към таланта на Минчо Тодоров – автор на новоизваяната скулптурата на Св. Иван Рилски и така направиха своя избор за важното и значимо, случващо се в града.

Денят 19 октомври е избран за празник на Перник именно заради легендата, свързваща името на светеца с мините – символ на града, с любовта към човека и с вярата в изцелението. ПП ГЕРБ постави на първо място уважението към таланта на твореца, който с 4 годишният си труд неуморно търсеше начина да подари на този град закрила и покровителство, създавайки скулптурата на светеца.

„За нас в ПП ГЕРБ големият смисъл е хората със своите различни възгледи и интереси да се обединява ме и приобщаваме, да си говорим и да се чуваме, да общуваме и да създадем единност. Днес в Перник
има много гости, но не по-малко внимание и почит заслужава този скулптор, който със своя труд променя бъдещето на града завинаги. Голямата почит на ГЕРБ днес е именно към него.” – каза Иво Петров, областен ръководител на ПП ГЕРБ в Перник.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име