НАЧАЛО Младежи Младежи ГЕРБ на обучение в Русе

Младежи ГЕРБ на обучение в Русе

268
0
СПОДЕЛИ

Национално обучение на тема “Какво знам за ЕС и правата ми на европейски потребител”, организирано по инициатива и с участието на евродепутатите Николай Младенов и Владимир Уручев се проведе в град Русе.

То продължи два дни и в него се включиха 65 членове на младежката организация на ГЕРБ от цялата страна, заедно с техния председател Моника Панайотова.

В обучението участваха Ася Радуилова и Емилия Грозданова, членове на МГЕРБ – Перник. Участниците се запознаха с историята и развитието на Европейския съюз от създаването му до днес, с неговите институции и техните правомощия. Акцентът беше поставен върху Европейския парламент, вътрешната му организация на работа и взаимодействието между неговите комисии.

Подробно беше представена парламентарната група на Европейската народна партия и приноса на българската делегация в нейната работа. Втората основна тема в обучението бе посветена на потребителските права. Бе представена правната уредба за потребителска защита в рамките на вътрешния пазар. Младежите бяха подробно запознати с Европейския дневник – ученическо издание на ЕК, насочено към младите потребители с основна информация за техните права и полезни съвети.

Освен да повиши информираността на членовете на МГЕРБ за Европейския съюз и за работата на българската делегация в ЕНП, семинарът успя да разясни и европейската политика за защита на потребителите – една от най-важните политики в ЕС.

Задачата на всеки от участниците в семинара сега е да эапознаят младите хора с правата им, и да обучават връстниците си в цялата страна по европейските въпроси.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име