НАЧАЛО ГЕРБ Земеделието – приоритет за ПП ГЕРБ

Земеделието – приоритет за ПП ГЕРБ

228
0
СПОДЕЛИ

След като спечелим парламентарните избори в България, за българското земеделие ще има съвсем различно отношение и грижи от страна на Европа. Ние считаме, че вътрешните ни проблеми трябва да си ги решаваме сами и да не обвиняваме Европейската комисия, европейските комисари и европейските медии, затова че не сме си свършили работа. Това каза лидерът на ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов по време на проведения в столицата форум „Европейско партньорство и солидарност за преодоляване на кризата в българското селско стопанство”, организиран от ГЕРБ със съдействието на Европейската народна партия.
До 10-15 януари догодина ГЕРБ ще има „конкретни и заковани параметри във всяка една дейност”, каза Борисов. По думите му ролята на ГЕРБ ще се ограничи в това да бъде 100 % гарант на това, което експертите напишат в програмата на партията в областта на земеделието.
„Тук няма кой да ви бие и да ви дърпа. Тук няма и хора от типа на Сергей Станишев, които да се оплакват от липса на солидарност от страна на Европейската комисия”, обърна се лидерът на ГЕРБ към присъстващите в залата фермери. „Проблемите на селското стопанство са резултат от крайно непрофесионалното управление на този изключително важен за българската икономика отрасъл през годините на прехода и особено през последните осем години” – обърна се към участниците и председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. ПП ГЕРБ категорично заявява становището си, че земеделският сектор е структуроопределящ и приоритетен за България., подчерта председателят на ПП ГЕРБ. За нас професионалното управление на фондовете от оперативните програми свързани със земеделието е от първостепенно значение, добави Цветанов.

Проблемите на българското селско стопанство не са от вчера или днес, обърна се към фермерите и Елизабет Йегле, евродепутат от ЕНП-ЕД, член на Комисията по селско стопанство и развитие на селските райони, докладчик по доклада за увеличение на млечната квота. Г-жа Йегле обясни, че катастрофалното положение на българското селско стопанство е в резултат от крайно непрофесионалното управление на този изключително важен за българската икономика отрасъл през годините на прехода и особено през последните осем години. Значителният спад във всички области на първичното производство и преработката на селскостопанска продукция и липсата на каквато и да е стратегия за развитие на сектора, рефлектира върху цялостното икономическо развитие на страната.

Модератор на форума беше г-жа Румяна Желева евродепутат, председател на българската делегация на ЕНП-ЕД в ЕП.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име