НАЧАЛО ГЕРБ Личната сигурност на гражданите – важен акцент за ГЕРБ

Личната сигурност на гражданите – важен акцент за ГЕРБ

281
0
СПОДЕЛИ

Кръгла маса по проблемите на Сектор „Сигурност и обществен ред” се проведе в Русе през ноември. Присъстваха 100 души експерти на ГЕРБ в Сектор „Сигурност и обществен ред”. Сред гостите на форума бяха представители ва Върховна касационна прокуратура, на НСО и Апелативния съд, депутати от вътрешната комисия на НС.

„Когато говорим за национална сигурност, не трябва от тази важна тема да правим политика и да извличаме дивиденти. Сигурността на гражданите би трябвало да е приоритет на всички партии, на всички лидери, защото организираната престъпност не е проблем само на БСП, СДС или ГЕРБ” – заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов при откриване на кръглата маса.

Петър Трендафилов и Георги Шарлачки от областната структура на ГЕРБ в Перник, които участваха във форума, изразиха своята удовлетвореност от обсъжданите и приети Цели и Стратегия по национална сигурност на ПП ГЕРБ. Най-важният момент от обсъжданите предложения за реформа в сигурността е бил изграждане на интегрирана национална система за сигурност с акцент защита на основните конституционни принципи, недопускане разделяне на териториалната цялост на страната, ефективно противодействие на организираната престъпност и корупцията, повишаване на индивидуалната сигурност на гражданите и връщане на доверието им в правоохранителната система.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име