НАЧАЛО Младежи Докога Перник ще бъде символ на терор и насилие

Докога Перник ще бъде символ на терор и насилие

246
0
СПОДЕЛИ

ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Г-Н ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ
ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
Г-Н СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ
ДО МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
Г-Н МИХАИЛ МИКОВ
ДО ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК
Г-Н ИВАН ДИМИТРОВ
ДО КМЕТА НА ГРАД ПЕРНИК
Г-ЖА РОСИЦА ЯНАКИЕВА
ДО ДИРЕКТОРА НА ОД НА МВР ОБЛАСТ ПЕРНИК
Г-Н ДИМИТЪР ШЕРЕМЕТЕВ
ДО ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТ ПЕРНИК

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ МЛАДИТЕ ХОРА НА ГРАД ПЕРНИК, ЧЛЕНОВЕ НА ПП ГЕРБ

Уважаеми господа управляващи,

с това писмо отправено към Вас искаме да изразим своето мнение по повод ужасните събития, които се случиха в Перник. Искаме да заявим позицията си на млади и разумни хора за живота, който желаем да имаме и за управленската незаинтересованост, и безсилие, които не можем да търпим. Искаме да Ви зададем въпросите си и отговорите, които ще получим да ни накарат да се чувстваме сигурни и защитени в държавата ни.

Когато преди дни в Перник се случи поредният, повече от жесток инцидент, отново целият град и страната изтръпнаха от ужас. „Кърваво”, „садистично”, особено жестоко”, това бяха думите, с които беше описано убийството на едно момче от друго момче. Градът ни беше настръхнал и развълнуван, и дни наред нямаше друга тема или друг разговор. По улиците, на спирките, в градинките и офисите всички със страх и ужас говореха за случилото се. Повече от напрегната и тревожна беше обстановката в училищата. Ставаше въпрос за трагедия с момчета до вчера учили и общували с децата в тези училища и до снощи разговаряли, и стояли един до друг. И какво съвпадение, само преди няколко години отново подобното и жестоко убийство между деца стана отново в Перник.
Връщаме Ви към случилото се, за да си дадете сметка в каква напрегната обстановка и емоционален шок бяха поставени всички в града, но може би най–много това засегна децата на Перник. Тези деца и ученици, все още не са намерили отговори на въпросите: „Защо се случи това?” и „Дали аз няма да съм следващата жертва?”

Господа управляващи, давате ли си сметка, на какво бяха подложени за пореден път младите хора в този град и знаете ли, че когато се чувстваха най–объркани и имаха най–голяма нужда да сте тук и да говорите с тях, всъщност Вас ви нямаше?! Никой от Вас управляващите, големите, важни и знаещи хора не посмя да застане пред тях, да ги погледне в очите и да им каже онова, което най–много искаха да чуят: Деца на Перник, не се притеснявайте, ние ще ви защитим и няма да допуснем да се случи никога повече такова нещо с вас! Нямаше дори и едно място или официален източник, от където да се получава достоверна информация. Никой от Вас не се поинтересува какво се случва в следващите дни с децата/останали живи/ в града. Как се чувстват, за какво си говорят, какви мисли се „въртят” в главите им? Остана усещането, че в този град няма защита и грижа дори и за младите, които казвате, че били бъдещето.

Очаквахме, службите, които сте създали и трябва да се грижат за децата: Отдел за закрила на детето, Комисия за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, Детска педагогическа стая и т.н. да си свършат работата и да помогнат в такъв тежък момент на преживяващите стрес деца! Нещо такова не се случи. Нямаше становище, нямаше намеса, нямаше подкрепа.

Господа управляващи, оставаме с убеждението, че Вас не Ви интересува какво се случва с децата на България, защото тези събития са от Перник, но малко преди това беше случаят в Пловдив, във Варна, а преди това в София.

Госпожо кмет Янакиева, докога градът ни ще бъде символ на терор и насилие? Докога всеки футболен мач ще бъде завършван с бой и никой няма да противодейства на това? Кога ще бъдем сигурни, че отивайки в дискотеките, охраната ще се грижи за нас и ще ни пази, а няма да ни бие? Кога ще разберем, че сте кмет и на младите хора, забелязвате ги и се интересувате от тях? Отделихте ли време да поговорите поне с младите хора, които живеят на Вашата улица „Луганск”?
Господин Областен управител на Перник, кога за децата на Перник ще има места за спорт, игрища, пързалки, места за срещи на млади хора и какво още трябва да се случи за да се спре продажбата на алкохол на непълнолетни?

Господин министър-председател, когато следващият път посетите Перник, опитайте да почерпите енергия не от дърветата, а от живите, млади хора в града ни и може би тогава ще си дадете сметка, че трябва и си струва да се пази човешкия живот! Какво направихте лично Вие за да не се случва никога повече, това което стана в Перник?

Господин Президент на Република България, ние сме младите Ваши съграждани. Надяваме се да си давате сметка какво се случва с нас и искаме да Ви кажем, че в Перник човешкият живот вече е изгубил цената си!

Господа управляващи, ако Ви интересува бъдещето на страната ни трябва да се погрижите за децата й, защото те или емигрират, или умират, или страдат! Отправяме всичките си въпроси към Вас с ясното съзнание, че няма да търпим оправдателни и извинителни отговори. Нуждаем се от сигурност, защитеност, спокойствие за живота и здравето си и искаме да ги имаме СЕГА! Ако ни кажете, че това ще го получим на по-късен етап няма да приемем Вашия отговор!

МЛАДИТЕ ХОРА НА ГРАД ПЕРНИК, ЧЛЕНОВЕ НА ПП ГЕРБ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име