НАЧАЛО ГЕРБ Да обичаме и запазим Земята и себе си

Да обичаме и запазим Земята и себе си

275
0
СПОДЕЛИ

Инициатива на ГЕРБ – Перник

На 22 април отбелязваме Международния ден на Земята. По този повод ПП ГЕРБ Перник проведe информационна кампания за жителите на града. ПП ГЕРБ съвместно с младежки Екоорганизации и Скаутски клуб в гр. Перник организираха среща под надслов: „Да обичаме и запазим Земята и себе си”. Кампанията в Перник започна на 22 април от 18 ч. пред Районния Младежки дом кв. Мошино.
Акцент в кампанията и през тази година ще е унищожаването на уникални природни богатства и необходимостта от граждански действия, за да бъдат спрени посегателствата върху българската природа. Като жители на замърсен град в България, нека се съберем и защитим майката Природа. Нека кажем твърдо НЕ на замърсяването на въздуха, водата, почвата и безразборното изсичане на горите! Последствията от всички тези действия са: екологична катастрофа!

Денят на Земята първоначално е обявен през 1970 г. в САЩ и Канада, като международен се чества от 1990 г., а празникът в България се отбелязва от 1993 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда. Денят на Земята е най-големия нерелигиозен празник в света отбелязван от над половин милиард хора. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за
развитие по целия свят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име