НАЧАЛО Рaзни Децата от Обединената школа по изкуствата в Перник правят изложба и концерт...

Децата от Обединената школа по изкуствата в Перник правят изложба и концерт за 55-годишнина

410
0
СПОДЕЛИ

Празничен концерт изнесоха музиканти от различни поколения от Обединена школа по изкуствата към Общински комплекс Дворец на културата – Перник. Концертът се състоя в Малкия салон на Двореца. Повод бе 55-та годишнина от създаването на школата. Малко преди това от 17.30 ч. в галерия „Арт салон” бе открита документална изложба „55 години Обединена школа по изкуствата”.
Обединената школа по изкуствата при Общински комплекс Дворец на културата – Перник, е създадена през 1954 година. За изминалите години тя се утвърди като център за откриване и развитие на таланти и доказа високото си художествено ниво и професионализъм. Всички преподаватели в нея са отлични музиканти и педагози, а г-жа Лидия Ромашкина води курса по цигулка от самото начало на създаването й.
Възпитаниците й са печелили редица награди в национални и международни конкурси. От школата е започнало развитието на много музиканти, които по-късно са утвърдили имената си на национално и международно равнище.
Сега обучението се осъществява в два раздела – музикално изкуство (пиано, акордеон, цигулка, китара, солфеж, вокал) и изобразително изкуство. От 2006 г. школата е организатор на ежегоден конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти, а от 2007 г. и на конкурс за детска рисунка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име