НАЧАЛО ГЕРБ Общински съветник от ГЕРБ „на помощ” в кв. Тева

Общински съветник от ГЕРБ „на помощ” в кв. Тева

390
0
СПОДЕЛИ

UntitledЖители от кв. Тева се оплакаха от улици и неуредени междублокови пространства. Те се обърнаха към общинския съветник от групата на ГЕРБ Милена Миланова за проблемите си и я поканиха на едночасова разходка в пернишкия квартал.
Основните проблеми, с които те се сблъскват всеки ден са лошо построените улици и липсата на паркоместа.
Още в момента на изграждането на улицата пред бл. 90 на кв. Тева и вливането й в главната улица, жители на квартала са писали три молби до общината, че тя не се прави съгласно изискванията на този вид дейност.
Живеещият на улицата Райек Заатри дори е предупредил строителите да повдигнат улицата и да я изравнят с главната. Това обаче не е направено, улицата е видимо по-ниска от тази, в която се влива, а резултатът е: образуване на огромна локва в основата й през дъждовните дни, а зимата – голямо заледяване, което обхваща половината улица и е невъзможно кола да премине през нея и жителите да стигнат до домовете си.
По пътя по протежението на същия блок са видими белезите от разкопаване на ВиК, а пътната настилка така и не е била възстановена. По този проблем общинския съветник Милена Миланова сезира сегашния управител на ВиК Искра Златанова. Тя от своя страна обеща да направи в най-кратки срокове проверка по случая за това защо щетата на пътя не е възстановена, както и да предприеме действия по възстановяване.
В момента неравностите вече са отстранени и е положен нов асфалт.
Относно паркоместата, тевенчани са запретнали ръкави и с общи усилия и 20.00лв. са разчистили кофите за боклук и задръстилите пътя боклуци пред блока си. В резултат на това се е отворило място за паркиране за още седем коли. Друг жител на квартала от бл. 91 пък е инвестирал в изгребването на земна маса до полигона на Тева и по този начин е разширил една част от пространството за паркиране. Не всеки обаче има такава възможност, казват комшии.
Те апелират към общината за съдействие, за да може и другата земна маса да бъде изрината, а пространството засипано с чакъл, за да могат да паркират спокойно автомобилите си.
От другата страна на блока те са опитали да облагородят района, като са посадили фиданки и цветя. На това място се намира и новопостроена детска площадка, която бе официално открита на 24 май.
Общинският съветник Милена Миланова се запозна с проблемите на тевенчани и изпрати запитване до кмета на общината, свързано с проблемите им. Тя бе шокирана от факта, че непосредствено до новата детска площадка зее огромна яма и обеща да се поинтересува как да бъде обезопасена с превантивна цел, преди да се случи инцидент. След запитването й към кмета на общината, ямата бе обградена с ламаринена ограда.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име