НАЧАЛО ГЕРБ Ах, този кмет

Ах, този кмет

264
0
СПОДЕЛИ

Milena_MilanovaОбщинският съветник от ПП ГЕРБ Милена Миланова, с обръщение към медиите изрази своята позиция по Докладна записка № 306, внесена за разглеждане от Кмета на община Перник на предстоящата сесия на Общински съвет Перник на 03.12.2010г.
„По повод внесена докладна от Кмета на община Перник г-жа Росица Янакиева и направено искане от нея да бъде гласувано от Общински съвет-Перник решение със следния текст : „Поради необходимостта от промяна на дограмата на сградата на общинска администрация Общински съвет Перник дава съгласието си обект: „Подмяна на дограма на сградата на Община Перник… да се включи в поименния списък за капиталовите разходи за 2010г.“ Бих искала да изразя позицията си, първо като жител на тази община, но и като един от съветниците, към които е отправено предложението, а тя е следната:
Само преди няколко дни част от покрива на сграда в центъра на града ни, в която се помещават две училища буквално се разпадна, което наложи спешната намеса на екип от гражданска защита. Това е сграда, в която учат над 2000 деца. Всеки перничанин, който е и родител добре познава материалната база, в която децата ни ходят на училище или детска градина. Има фрапиращи примери за това колко неподдържани са заведенията, в които ежедневно изпращаме децата си, а те са такива, защото „няма пари и тези училища и детски заведения са на делегирани бюджети…“
Направих си труда да разбера, от страницата на Министерство на образованието, младежта и науката що е то делегиран бюджет. Попаднах на указание, сведено до знанието на различни институции, в т.ч. и до кметовете на общини относно прилагане на системата на делегираните бюджети през 2010г. От него става ясно, че в този бюджет не влизат средства за стипендии, транспорт, здравни кабинети и др., между които и капиталови разходи. От друга страна, сградите, посещавани от децата ни са общинска собственост, т.е. общината е тази, която следва да се грижи за материалната база, в която ежедневно влизат нашите деца.
Вместо да се работи в посока на това тя да бъде максимално подобрена, обновена и поддържана, с изумление видях, че кмета на нашата община е загрижен за това, че“..Сградата на общината…е изградена през 1975г… Дограмата на същата е алуминиева, физически изхабена, с частично напукан и потъмнял стъклопакет, нарушени уплътнения…“, с които мотиви ни е предложено описаното по-горе решение.

Това ли са нашите приоритети, като жители на тази община?“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име