НАЧАЛО ГЕРБ Обласният управител на Перник и народният представител Ирена Соколова бяха сред почетните...

Обласният управител на Перник и народният представител Ирена Соколова бяха сред почетните гости по случай 140-годишнината на читалището в град Брезник

347
0
СПОДЕЛИ

Image0031На 12.05.2011 год. град Брезник тържествено отбеляза 140 години от създаването на Народно читалище “Просвещение” – 1870г. Сред официалните гости бяха народният представител Ирена Соколова и областният управител на Перник Иво Петров. На събитието присъстваха и кметът на град Брезник Христо Миленков, зам.-кметът Георги Лазаров, председателят на общинския съвет Иван Ставрев, председателят на читалището Веселин Владов.
Празникът беше открит от Георги Лазаров, който изказа благодарност за всеотдайността и професионализма на всички, работили в читалището. Лазаров поздрави с “Добре дошли” депутата Ирена Соколова и областния управител на град Перник Иво Петров. Соколова и Петров поднесоха цвета и подариха на читалището икона с лика на Св. Георги Победоносец – пазител на едноименния храм в град Брезник. Областният управител поздрави всички жители на Брезник с празника и пожела традицията да не спира да се предава, за да се запази българщината. Пожела “На добър час” и остави поздравителен адрес.
В забавно-развлекателната програма ученици и самодейци от читалището показаха артистичен и музикален талант и повече от два часа забавляваха, препълнената с гости зала. Наред с песните и танците, в отделните сцени беше направена и ретроспекция на живота на читалището, отразяваща 140-годишната му история.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име