НАЧАЛО ГЕРБ На Рождения си ден Премиерът посети манастира в Дивотино

На Рождения си ден Премиерът посети манастира в Дивотино

498
0
СПОДЕЛИ

imagehНа църковния празник Свети дух десетки жители се стичат към Дивотинския манастир, където от години на този ден се отбелязва празникът на манастира. Събитието се реализира точно на 50-тия ден след Великден – т. нар. Петдесетница.

Празникът тази година  съвпадна с Рождения ден на Премиера, който по покана на  Иво Петров посети манастир “Света троица” навръх Рождения си ден.

Борисов беше посрещнат от духовниците, областният управител на Перник – Иво Петров, заместник-областните управители Георги Шарлачки и Радослав Йорданов, общинският ръководител на ПП ГЕРБ Вяра Церовска, народният представител Ирена Соколова, симпатизанти на ГЕРБ и множество граждани.

Премиерът си спомни детските години, когато е посещавал често манастира. Обсъди проблемите, свързани с достъпа до него, поради липсата на лесно проходими пътища, както от страната на село Дивотино, така и от посока Банкя. Даде обещание да съдейства за изграждането на път, по който хората да могат без затруднения да стигат до църковната обител и покани отеца на манастира на съвместен разговор с министър Найденов, за да потърсят варианти за разрешаване на проблема.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име