НАЧАЛО ГЕРБ Петър Петров, Георги Шарлачки и Вяра Церовска – на Празник на киселото...

Петър Петров, Георги Шарлачки и Вяра Церовска – на Празник на киселото мляко

323
1
СПОДЕЛИ

18f9316db4d9dd2859bf60a786ac69a4“Ел Би Булгарикум” ЕАД, Фондация “Стамен Григоров” и Община Трън организираха Празник на киселото мляко в град Трън.

        Сред гостите бяха народният представител Петър Петров, заместник-областният управител   на Перник Георги Шарлачки, общинският ръководител и директор на болницата в Перник Вяра Церовска.

        На събитието присъстваха и японският посланик Макото Ито, първият секретар на Индийското посолство г-н Мина, народният представител от Белоградчик Любомила Станиславова, производители на млечни продукти, спонсори и много гости.

        Начало на събитието постави кметът на Трън Станислав Николов, който изрази желание празникът да се превърне в традиция и да се организира ежегодно.

        Освен музикално-развлекателна програма, бяха организирани конкурс за тематично детско есе, изложба на керамични съдове, конкурс за най-добре запазено кисело мляко, посещение на къщата-музей на киселото мляко в село Студен извор.

        Гостите на празника имаха възможност да закупят сувенири, получиха информация за “пътя” и съхраняването на млякото, бяха им предоставени мостри на различни видове млека, сирена и кашкавали.

        Празникът завърши с коктейл в ресторанта на хотела, на който бяха поднесени блюда, аранжирани предимно с млечни продукти.

1 коментар

  1. Няма лошо в тези мероприятиа в които се впуска ЕЛБИ-Булгарикум ЕАД,но много ми се иска да знам фирмата на загуба ли е,че съкращава своите служители в София и особенно във Видин с абсурдното обяснение,че са един вид в тежест на фирмата,а след седмици търсят безработни защото не могат да смогнат с преработката на млякото и хората са им малко.Няма логика във всичко това,но нада ли някой ще каже каква е истинската причина заради която на тези хора и техните семеиства беше отнет хляба.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име