НАЧАЛО ГЕРБ В БРЕЗНИК ГЕРБ ПРЕЗЕНТИРА КАНДИДАТА СИ ЗА КМЕТ

В БРЕЗНИК ГЕРБ ПРЕЗЕНТИРА КАНДИДАТА СИ ЗА КМЕТ

406
0
СПОДЕЛИ

SL376602Димитър Димитров е кандидатът за кмет на община Брезник. Официалното му представяне бе в салона на читалището в град Брезник и протече сред тържествена атмосфера и препълнена зала.

Освен граждани и симпатизанти, на събитието присъстваха Иво Петров – областен координатор на ПП ГЕРБ-Перник; Д-р Вяра Церовска – общински координатор; Петър Петров – народен представител; Искра Златанова – управител на ВиК-Перник; Д-р Елза Драгомирова –  директор на Агенцията по безопасност на храните в Перник; Пламен Ангелов – директор на РИОСВ-Перник; Румен Сачански – директор на Областното пътно управление в Перник Румен Танев – треньор по футбол; Пламен Борисов – юрист и кандидат за общински съветник-Перник и др.;

 

След прозвучаването на националния химн и химнът на ПП ГЕРБ, общинския координатор на ПП ГЕРБ д-р Вяра Церовска се обърна с  приветствено слово към присъстващите. Представени бяха кандидатите за общински съветници, а Иво Петров обяви кандидатът за кмет на Брезник Димитър Димитров.

Кандидат-кметът изрази задоволство, че се изправя пред пълна зала и благодари на присъстващите за оказаното внимание. “Ние се състезаваме с останалите, с намерението да допринесем най-голяма публична полза за общината. Моят стил на работа се отличава с ключовите думи:  сериозност и ефективност. Моята цел е развитие на община Брезник” – заяви Димитров от трибуната.

Обръщайки се към съгражданите си и всички присъстващи, той експертно очерта проблемите, пред които е изправена община Брезник. Като най-обезпокояващ факт кандидатът за кмет посочи икономическото състояние на общината. “Вече има дефицит по бюджета от 186 000 лв. Общината е глобена заради рисковото и некачествено изпълнение на ремонта по читалищата в Брезник и Ноевци по 322 мярка на ПРСР” – заяви Димитров. Според него най-лошото е, че общината е в списъка за лоши получатели на финанси по ПРСР. Това може да окаже негативно въздействие за приемане на Стратегията за РСР на МИГ – Брезник и Трън през 2012-2013 г.

Според Димитров друг много съществен проблем е липсата на инвестиционни условия, което касае пряко трудовата заетост. Той очерта проблемите, съществуващи в община Брезник поотделно за всеки сектор: социална и трудова заетост; благоустройство; образование; спорт и туризъм; и маркира приоритетите, които планира да залегнат в управлението му – създаване на инвенстиционен климат в общината; водни проекти /ВиК/ и вертикалните планировки; създаване на енергоизточници, собственост на общината за публични нужди; програма за развитие на селските райони; планиране и благоустройство; социални и здравни дейности; образование; туризъм, екология и сметосъбиране; спорт; изработване на стратегически план 2014-2020г; като очерта визията си и последователните стъпки за реализиране на всеки един приоритет.

Речта си Димитров завърши с думите: “Искам и вие да бъдете  посланиците в моята мисия. Аз вярвам и съм убеден, че ще бъде за по-добро”. Събитието продължи с музикална програма, представена от Ива Давидова, а присъстващите извиха дълго хоро в залата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име