НАЧАЛО ГЕРБ Милена Миланова пита кмета на община Перник за сметоизвозването

Милена Миланова пита кмета на община Перник за сметоизвозването

745
0
СПОДЕЛИ

P2270139Госпожо Кмет,

Тъй като Ви нямаше в града ни през последните няколко дни,вероятно не знаете,че Перник буквално потъна в прах и мърсотия.Едва ли в България има по-непочистен град от нашия.

На едно от последните заседания на комисиите към ОбС Вие заявихте,че договора,който общината е сключила с фирмата,отговаряща за чистотата практически не може да бъде развален.Това събуди любопитството ми и го прочетох.Категорично споделям обратното на Вашето виждане.В тази връзка имам два въпроса към Вас:

1.Налагани ли са санкции по т.4 от Глава 5 по договор №18/26.09.2005 г.,ако Да-колко,какви и кога,ако Не-кой е разписвал протоколите за качественото извършване на работите по договора от изпълнителя.За сведение на колегите по разписания договор могат да бъдат налагани финансови санкции за неизпълнение на задълженията в размер на 20% от договорените месечни суми.Целият договор може да бъде прекратен от общината при системно неизпълнение на задълженията от страна на изпълнителя.

2.На основание чл.63 ал.2 от ЗМДТ сте издала Заповед за периода 01.01.2011-31.12.2011г.,с която определяте честотата на сметоизвозване за посочения период.Според нея за кофи тип”Мева”,това са обикновените кофи,които ние физическите лица използваме за събиране на боклука си е 104 пъти средно годишно,съответно контейнерите тип „Бобър” са били извозвани също 104 пъти годишно.

Със заповед № 1749/28.10.2011 г. Вие отново сте изпълнила ангажимента си по закон,но вече честотата на сметоизвозване за тази година драматично се е променила.Кофите тип”Мева” се извозват 52 пъти годишно,т.е.наполовина,а контейнерите тип”Бобър”се извозват от фирмата извършваща тази дейност 280 пъти годишно.Това води от една страна до заливане с боклуци на кварталите,застроени предимно с частни къщи,а от друга до безпрецедентно завишаване на таксите,които юридическите лица ще заплащат за заявено сметоизвозване с контейнери тип”Бобър”.В тази връзка питането ми е въз основа на какво Вие взехте решението си да намалите честотата на сметоизвозване от два пъти на веднъж седмично на хората,използващи кофи тип”Мева” и да завишите близо 200 процента честота на извозване на контейнерите тип”Бобър”,т.е. те трябва да се извозват шест дни в седмицата?.

Това питане към кмета на община Перник отправи председателят на групата съветници от ПП ГЕРБ-Перник Милена Миланова  на днешното заседание на ОбС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име