НАЧАЛО ГЕРБ Ирена Соколова -лектор в „Летен университет 2012“

Ирена Соколова -лектор в „Летен университет 2012“

230
0
СПОДЕЛИ

pochivka_1722_pic_20783_big„Лидерство и предприемачество-двете половини на успеха” бе темата на лекция ,изнесена от народният представител Ирена Соколова пред студенти от „Летен университет 2012”.

Над 400 студенти от всички висши училища в страната се събраха в Албена  на 22 август,където се провежда летния университет. Инициативата е на Националното представителство на студентските съвети и тази година се организира със съдействието на Jobs.bg.
Проектът стартира като „Национални студентски игри“ през 2002 г. и по-късно се преименува в „Летен университет.Той цели да създаде условия за изграждане на активен диалог между студентските общности на висшите училища.  Чрез участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития студентите си поставят за цел да популяризират масовия непрофесионален спорт помежду си, както и да привлекат по-голям брой млади хора за участие в университета.Тази година интерес сред младите хора предизвика лекцията изнесена от народният ппредставител от ПП ГЕРБ Ирена Соколова.Тя говори за това какви са възможноситите пред младия човек сам да избере какъв да стане.Тази година за първи път се организира обучителен модул. За студентите беше изключително интересно и както  самите казват- изнесената от Ирена Соколова лекция е била изключително креативна и са извлекли много ползи.Ще отсенесем в къщи контректни и практични  модели за справяне и модели на поведение,споделиха  младите хора.

Преди по-малко от месец народният представител Ирена Соколова бе инициатор на среща на представители от Министерството на труда и социалната политика с работодатели от пернишка област ,за да се осигури по-висока младежка заетост.Тогава Соколова обяви и стартирането на една от мерките за развитието на „Човешките ресурси”,като бенефициенти са регионите пострадали от природни катаклизми.Една от темите на летния университет бе точно тази :как да кандидатстват по проектите,как да бъдат лидери и предприемачи,как да управляват живота си сами,как да се научат да намират възможностите,които са най-подходящи за самите студенти .Ирена Соколова напомни на присъстващите на лекцията и ,че Перник е първата община,която даде шанс на своите предприемачи ,работодатели и бизнесмени да кандидатстват  по програма за  трудова заетост за възстановяване на щетите от земетресението.По тази програма само областна администрация в Перник ще назначи 120 човека.Летният университет ще продължи до 28 август 2012 година.
Като единственият законоустановен национален орган за защита на общите права и интереси на студентите и докторантите, НПСС се стреми да изгражда и поддържа активен диалог с представителите на бизнеса и бизнес организациите.Много сме доволни от изнесената лекция от народният представител Ирена Соколова и се надяваме и следващата година да бъде наш лектор,споделиха организаторите на проявата в „Албена”. Тази година освен различните спортни състезания студентите имаха възможност да се включат и в workshop, посветен на кариерното им развитие, лидерството и предприемачеството. JOBS.BG отправи своето предизвикателство към участниците с решаване на казус за стартиране на нов бизнес. Разговор по темата Лидерство и предприемачество със студентите проведе Ирена Соколова- член на Комисията по образование в НС, а за възможностите за кариерно развитие и връзката образование-бизнес говори зам. министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, уточниха още организаторите.
Предстои участието и на вицепрезидентът Маргарита Попова и министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов в десетото издание на „Летен университет 2012“
http://bnt.bg/bg/news/view/83241/v_albena_startira_10_to_izdanie_na_ay_leten_universitet_2012_au

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име