НАЧАЛО ГЕРБ ФК“Миньор“е кауза зад която стоим

ФК“Миньор“е кауза зад която стоим

244
0
СПОДЕЛИ

P5020997Много е  важно перничани да знаят ,че за общинските съветници от ПП ГЕРБ –Перник,ФК”Миньор” е кауза зад която ние стоим,каза председателят на групата съветници от ПП ГЕРБ-Милена Миланова на днешната сесия на ОбС.

 Ние не подкрепихме проекта за решение общината да придобие акциите , защото в хода на разговорите, които водихме се оказа, че задължение на ФК Миньор са в пъти по-големи от това, което знаехме предварително. Оказа се, че според предоставените ни документи, че ФК Миньор дължи на „Минна компания“, която е сегашния собственик на отбора суми над 1 600 000 лева. Вчера получихме писмо в отговор на наше питане от представител на „Минна компания“, с което собственика ни уведоми, че е готов да води разговори за редуциране на тази сума,каза председателят на групата съветници от ПП ГЕРБ Милена Миланова. До момента конкретно предложение в тази посока нямаме, а предполагаме е ясно за всеки перничанин, че няма как общината да стане акционер на дружество, което е задлъжняло с близо три милиона лева. За нас Миньор е кауза и ОбС-Перник не може с лека ръка да провали отбор, с който всички ние се гордеем, а приемането му от Община Перник във финансовото състояние което е, би означавало ликвидирането на Миньор, тъй като кметството няма ресурса да го издържа. Още по-малко да плати дългове в размер на 3 милиона лева. Очакваме настоящия собственик да направи необходимото да започне незабавни разговори с нас – общинските съветници и максимално бързо да изчистим всички въпросителни около клуба. Още вднъж уверяваме всички перничани, че сме готови на извънредна сесия и да вземем бързо решение, което обаче да е в интерес и на общината и на отбора, допълни  председателят на групата съветници от ПП ГЕРБ-Перник – Милена Миланова.

Докладът ,който беше внесен от  председателя на  от временната комисия за направени проверки на неотложно възстановителни работи във връзка с преодоляване на посрледиците от земетресението от 22 май 2012 година бе другия основен акцент  на  днешната сесия.

В самия доклад се коментират констатирани нарушения.Членове на тази комисия са представители на всички политически сили,участващи в местния законодателен орган.Само член на временната комисия е разписал доклада с особено мнение,но в зала каза ,че  това особено мнение по никакъв начин не касае констатациите за  нарушения визирани в доклада.По тази причина след като започнаха дебати  по проблемите отворени с доклада  Милена Миланова направи предложение  ОбС да излезе  с решение  от две части.Едното от тях бе да се  приеме доклада на комисията,защото  в нея има и представител на община Перник  и представител на Камарата на строителите ,което говори за пълнотата на доклада и безпристрасност. И второто предложение бе –този доклад да бъде внесен  в прокуратурата в Перник,тъй като в него има разписани нарушения като констатация на всички членове на комисията,избрана с решение 208 на ОбС-Перник.Това предложение на Милена Миланова от ПП ГЕРБ предизвика бурни дебати в залата с обвинения към председателя на групата ,че политизира доклада.В отговор  Милена Миланова  направи изявление,че ПП ГЕРБ  по никакъв начин  не желае да политизира  този изключително важен проблем.ПП ГЕРБ  смята ,че между институциите  -кмет и ОбС трябва да има абсолютна координация и консенсусност  и решенията ,които се взимат на местно ниво  трябва да са позитивни  и да рефлектират позитивно върху всеки един  перничанин,който извършва строителни  или ремонтна дейност  на територията на общината върху сградите  частна собственост,пострадали от земетресението.Не случайно на днешната сесия Милена Миланова даде за пример решението ,което всички представителите на политическите сили в местния законодателен орган взеха веднага след земетресението от 22 май т.г. да се освободят перничани от заплащане на такса  за издаване на данъчна оцента и самия документ служебно да  бъде прилаган  от община Перник  към исканията на гражданите за обезщетения.Ето това е пример за консенсус,подчерта в изказването си председателят на групата съветници от ПП ГЕРБ Перник. Ние бихме искали да запазим добрият тон и да работим в този дух,допълни Миланова.По тази причина Милена Миланова оттегли направеното предложение и бе възприето  като решение на ОбС  докладът да бъде  приет от законодателния орган за информация.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име