НАЧАЛО ГЕРБ Младежите се отчетоха

Младежите се отчетоха

276
0
СПОДЕЛИ

IMG_1435В събота се проведе отчетно – изборно събрание на МГЕРБ-Перник.На събранието присъстваха  председателят на МГЕРБ Моника Панайотова,Николай Николов и Любомир Дреков-членове на НИС,народният представител Ирена Соколова,областният координатор Иво Петров,Милена Миланова-областен координатор на ЖГЕРБ.

На 18.03.2009 г. на легитимно събрание на младежката структура в област Перник, на което присъстваха и представители на НИС на МГЕРБ,  бе избрано настоящото ръководство. Младите членове на ПП ГЕРБ на Областно ниво тогава наброяваха 95 души, a към днешна дата те са 329, информира  областният координатор на МГЕРБ – Перник Денислав Захариев.През изминалите три години ние успяхме да учредим структури на МГЕРБ в общините Радомир и Брезник. Успешно преминахме през изборите за членове на ЕП, народни представители в 41-ото Народно събрание през 2009 г, както и през двойния избор за Президент и Вицепрезидент на РБ и местна власт през 2011 г, като се включихме активно във всички кампании. Всички тези избори завършиха с категоричен успех на ГЕРБ на Областно ниво, като МГЕРБ беше основен мотор за постигане на тези успехи. Това беше оценено и от ръководството на партията на местно и национално ниво. Като доказателство за това можем да отбележим, че МГЕРБ има трима общински съветници в общините Перник и Радомир и един кмет на Кметство (с. Люлин, Община Перник). Тук можем да подчертаем че това е първата крачка към постигането на доверие във възможностите на младите хора и предпоставка в следващите избори да се гласува още по голямо доверие на младежката ни структура,допълни още Денислав Захариев.

От предстоящите инициативи  на МГЕРБ-Перник,Денислав Захариев спомена две, стартиращи през месец септември,които ще се проведат по идея и под патронажа на народния представител Ирена Соколова.Очакванията ни са за добър отзвук сред населението на областта,каза областният координатор на МГЕРБ. Първата от тях е с насоченост към спортните клубове, развиващи дейността си на територията на област Перник, като целта и е съвместно с тях да се създаде единен публичен регистър, в който да фигурират всички места, предназначени за спортни дейности на територията на областта, клубовете, ползващи ги, както и лицензираните им треньори, като целта е недопускане съществуването на клубове фантоми, направата на първата крачка към индикирането на спортовете, които Област Перник трябва приоритетно да развива и не на последно място улесняване на младежите от областта при избора им на подходящ за тях спорт. Другата инициатива на най-младата структура на партията  има за цел посредством поредица от срещи да информира безработните младежи за възможностите, даващи Европейските програми с насоченост към земеделието и за възможностите,които те осигуряват за трайна заетост и развиваното на собствен успешен бизнес.

В заключение Денислав Захариев заяви, че  младежите са следвали и отстоявали основните цели и принципи на ПП ГЕРБ, постигайки не малко успехи, развивайки местната структура. Ние младите хора от ГЕРБ ясно си даваме сметка за огромния обем от работа, който предстои да бъде свършен през следващите години,допълни още Захариев.

Председателят на МГЕРБ Моника Панайотова поздрави младежите от пернишката структура  с добре свършената работа .Тя информира за предстоящите събития ,като едни от най-важните  от тях са провеждането на  обучителни университети.Летният ще се проведе  във Варна,в момента тече подбора на младежите,които ще участват в него.Целта е на обучението да присъстват повече членове на МГЕРБ от всички области и общини в страната.Зимният университет на партията за младежи ще се проведе в началото на декември в Сандански,а в началото на следващата година ще се проведе стаж под формата на академия в Брюксел,като лектори ще бъдат евродепутатите от ПП ГЕРБ.Областните и общинските структури на МГЕРБ ще се насърчават да провеждат свои регионални академии,които също ще имат обучителна цел.

  На отчетно изборното събрание на МГЕРБ бе приет отчета за 3 годишния период на дейност.За областен координатор на младежката структура  бе предложен досегашният лидер Денислав Захариев,за организационен секретар Благовест Тренков.Петима са кандидатите за Областното ръководство на МГЕРБ.

   Областният координатор на ПП ГЕРБ Иво Петров подчерта ,че младежите са важна част от структурата на партията в Перник и областта. Те са двигателят на ГЕРБ,подчерта областният координатор Иво Петров.Той отбеляза и факта,че младежите се развиват успешно и и се утвърждават в администрацията  след преминаване на обучение в националните програми като „Старт в кариерата”.

 IMG_1432IMG_1441IMG_1434IMG_1436IMG_1439IMG_1435IMG_1456IMG_1449

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име