НАЧАЛО ГЕРБ ПП ГЕРБ дари 1 милион лева на перничани

ПП ГЕРБ дари 1 милион лева на перничани

336
0
СПОДЕЛИ

P5281323ПП ГЕРБ дарява 1 милион за перничани.Това стана ясно на заседание на МС,провело се на 5 септември 2012 година.Министър председателят Бойко Борисов е заявил,че когато започне дарителската кампания, партията ще дари още 700 хил. лева, които ще се добавят към вече дарените 300 хил. Според него в същото време от БСП са дарили само 15 хил. „И това трябва много ясно там да се чуе,“ отбелязва Борисов. Днес 11 септември БЧК ще обяви официално началото на националната дарителска кампания за Перник.
По време на правителственото заседание министър Томислав Дончев докладва за извършеното по време на престоя му в Перник.

Първите средства, дарени от ПП ГЕРБ в размер на 300 000 лева, вече са раздадени на потърпевшите от земетресението в област Перник. В сформираните обществени съвети, като членове участваха представители на засегнатите населените места,журналисти,общественици. Те обиколиха бедстващите райони и лично се убедиха в пораженията нанесени от природното бедствие на 22 май и последващите трусове. След направените огледи бе изготвен списък с имена на хора,чийто домове са пострадали най-много.На домоуправители в жилищни блокове от кварталите „Изток” и „Твърди ливади” също бяха дадени средства за възстановяване на покривните конструкции и комините.

Лично вицепремиерът Цветан Цветанов, в качеството му на председател на Междуведомствената комисия и председател на  ПП ГЕРБ, ще следи за това как ще бъдат разпределени останалите 700 000 лева, дарени от партията за възстановяването на щетите от земетресението на 22 май в Перник и пернишка област.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име