НАЧАЛО ГЕРБ Ирена Соколова-патрон на празници на плодородието

Ирена Соколова-патрон на празници на плодородието

277
0
СПОДЕЛИ

3135556017_287873bbc1_m[1] Празник на плодородието се организира в пернишкия квартал Църква и в гр.Батановци на 4 и 5 октомври 2012 г.

Празницитe са част от поредица инициативи, които ще се проведат на открито и са под патронажа на народният представител от ПП ГЕРБ Ирена Соколова.

Идеята е подкрепена от  фондация „Бъднини“ и бившият шеф на музея в Перник Симеон Мильов. Тяхната цел е да осмислят свободното време на децата в града в края на стопанската година.

По време на празника ще се проведе конкурс за най-сръчно омесена и вкусна питка. Тя ще бъде приготвена от зърното милец, което е естествен антиоксидант. Така децата ще научат как и от какво се прави хляб.Ще бъде организиран и базар на картофите.Кметът на  община Трън Станислав Николов,който е избран от листата на ПП ГЕРБ също ще се влючи в празниците.Той ще изнесе полезна информация на малчуганите за произхода на картофите и ползата  им за човешкия организъм.

За децата ,които ще вземат участие в празника на плодородието в кв.”Църква” и в Батановци са предвидени награди.images[1]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име