НАЧАЛО ГЕРБ Свилен Нейков откри обновена спортна зала в Перник

Свилен Нейков откри обновена спортна зала в Перник

567
0
СПОДЕЛИ

PB233217Министърът на спорта Свилен Нейков преряза в Перник лентата на реновираната част от спортния комплекс „Дружба”, в която се помещава спортен клуб по таекуондо „Калоян Ладимекс”. 90 000 лв. е отпуснало Министерството на спорта за ремонта, а 45 000 лв. е собственият принос на клуба. Освен голямата, модерна и добре оборудвана зала за тренировки клубът разполага със съблекални, бази, зала за хромотерапия и сауна.

Повече от 20 години не са правени ремонти в зала „Дружба” и това е инвестиция,която ще върне децата в спортните зали.”Надявам се министър Нейков да откликне на нашите призиви и да се открият такива зали и в училищата.Всички деца трябва да започнат с масовия спорт,да се научат и в бъдеще да имаме добри спортисти,които да прославят страната ни.Това е желанието и на правителството-да имаме успехи  и в спорта,да покажем какво може България,” каза при откриването на спортното съоръжение областният управител инж.Иво Петров и допълни:Когато има добри условия за трениране на децата,на първо място са спокойни родителите,а след това идват и успехите на самите  деца.

„Цяла България е жадна за такива инвестиции,за такива съоръжения.Инициативата на спортни деятели като Иво Иванов доведе до този резултат,който виждаме днес”,каза министърът на спорта и физическото възпитание Свилен Нейков.Имаме желание и мотивация да продължим със спортните обекти и съоръжения в град Перник.Със съдействие на управата се надявам да построим нови спортни площадки,които да имат такива добри условия за тренировки,допълни министър Нейков.

От името на  председателя на федерацията по самбо Румен Стоилов народният представител  Ирена Соколова връчи на Иглика Милентиева  сертификат за дарение на стойност 20 000 лева.Това е поредният жест към пернишки клуб,който работи добре,каза в приветствието си г-жа Соколова.

По-късно министър Свилен Нейков,народният представител Ирена Соколова и областният управител инж.Иво Петров се срещнаха и разговаряха с представители на спортни клубове в Перник.

Министър Свилен Нейков бе гост в Перник като продължение на инициативата на ПП ГЕРБ-Перник за диалогичност, откритост и чести срещи на централната и местната власт и общи действия за провеждането на добри пратики и политики за област Перник,обобщи срещите областният координатор на партията  и областен управител инж.Иво Петров.PB233209PB233201PB233217IMG_6166

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име