НАЧАЛО ГЕРБ Ирена Соколова иницира учредяване на клон на БХБ в Перник

Ирена Соколова иницира учредяване на клон на БХБ в Перник

271
0
СПОДЕЛИ

PC173346Народният представител от ПП ГЕРБ Ирена Соколова организира и проведе срещи с директора на Агенцията по безопасност на храните в Перник д-р Елза Драгомирова и бизнесмени от региона.Целта на срещите бе да се запознаят с начина на работа на Българска хранителна банка и възможностите за предоставяне на хранителни продукти на нуждаещи се от пернишка област хора.Идеята е да се  работи съвместно с НПО,ЖГЕРБ,МГЕРБ и други за набирането на дарена годна и здравословна за потребление храна от търговци, дистрибутори, производители чрез система, гарантираща правилно съхранение, контрол, транспортиране и отчетност. Храната ще се предоставя на организации с работещи програми за хранене, за да достига паралелно до повече хора, които имат нужда от безвъзмездна подкрепа за пълноценно хранене.
Обществото ни трябва да използва наличните си ресурси и да намали пропастта между произведените храни, които се разхищават и хората, които реално се нуждаят от тях, сподели народният представител от ПП ГЕРБ Ирена Соколова.Идеята е  Перник  да бъде първият град  в страната след  столицата в който да има хранителна банка. По този начин ще се съкрати пътя на хранителните продукти от дарителите до нуждаещите се,допълни Соколова.

Радвам,че идеята за такова сътрудничество идва от народният представител г-жа Ирена Соколова за изграждането на клон на БХБ в област Перник,каза на срещата изпълнителният директор на БХБ-Мая Калчева.Тя обясни как работи неправителствената организация и какъв контрол върху храните се извършва преди да достигнат те  до потребителите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име