НАЧАЛО ГЕРБ Без такса битови отпадъци за училищата в Перник,решиха съветниците

Без такса битови отпадъци за училищата в Перник,решиха съветниците

230
0
СПОДЕЛИ

Училищата  да бъдат освободени от такса битови отпадъци за 2012 година.Това решиха на свое заседание общинските съветници от Перник.Решението бе взето с оглед тежкото финансово състояние на учебните заведения,които не могат да се справят с плащанията за горива и други разходи. Драмата с високите такси за смет на училищата се повтаря и от миналата година.Най-горещо ги защитаваше председателят на групата  съветници от ПП ГЕРБ Милена Миланова. Тя  подчерта, че за съветниците от  ГЕРБ„Децата са категоричен приоритет”.

Спорно се оказа искането на Многопрофилната болница „Рахила Ангелова” и вместо предлаганите 70 на сто, със свое решение ОбС опрости само половината от задълженията.

В продължение на девет месеца медиците от специализираната болници за долекуване, продължително лечение и профилактика в Перник, известна като Профилакториума, не са получавали изработените си месечни възнаграждения.Тежкото финансово положение на здравното заведение бе една от точките в дневния ред на заседанието на местния законодателен орган. Общинските съветници от ПП ГЕРБ са категорични в менинето си,че Профилакториума в Перник трябва да го има. Лечебното заведение е изключително необходимо за западния регион, защото общо в страната подобни болници от този тип са само 14.

Проведени са вече редица срещи и разговори с цел получаване на възнагражденията на служтелите от болницата за долекуване и рехабилитация”Профилакториум”.Подготвя се инвестиционен план за развитие на лечебното заведение.Общинските съветници от ПП ГЕРБ-Перник са готови да подкрепят всяко креативно предложение за изваждане на търговското дружество от финансовия колабс в който се намира в момента.Около 1 милион лева са задълженията на болницата.От ГЕРБ направиха предложение да бъде обособен имот от 10 декара,който да послужи като гаранция за бъдещ кредит от 300 000 лева.Той ще даде глътка въздух на здравното заведение.Народният представител от ПП ГЕРБ  Ирена Соколова води разговори в тази насока вече втора седмица с банкови институции за отпускането на заем .Общинските съветници по предложение на групата от ГЕРБ решиха и възложиха на кмета на община Перник да предприеме необходимите действия и  за кандидатстване на лечебното заведение в програмите на социалното министерство и то да стане евентуално  Дом за стари хора.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име