НАЧАЛО ГЕРБ Вариантът на ГЕРБ за „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на...

Вариантът на ГЕРБ за „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Перник” бе приет на заседание на ОбС

243
0
СПОДЕЛИ

Общинският съвет в Перник прие „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Перник” във вариант предложен от групата съветници от ПП ГЕРБ.”За нас това е изключително важно,тъй като предопределя бъдещето на града ни до 2020 година,каза председателят на групата съветници от ГЕРБ-Милена Миланова.

В последното си предложение за интегриран план кметът на община Перник Росица Янакиева настояваше само централната градска част да може да получава пари и възможности да се обновява и изгражда в следващите 20 години.

Днес не позволихме Перник да бъде разделен на части по приумицата на кмета Янакиева и администрацията, които изключваха и отделяха големите квартали “Изток”, “Мошино” и “Църква” от стратегическия документ,категорични бяха съветниците от ГЕРБ. Вариантът за интегриран план на групата съветници от ПП ГЕРБ-Перник  бе  утвърден от постоянните комисии,  съобразен е с всички критерии. „Целта е да стигнем до най-много жители и да кандидатстваме с най-голям проект”, подчерта Милена Миланова.Политическата ни позиция никога не е била да търсим лесното.Напротив-целта на работата на групата е да взимаме решения,които рефлектират по позитивен начин върху най-голям брой от жителите на град Перник,какъвто е настоящия казус и взетото решение.

Интегрираният план за градско възстановяване и развитие (ИПГВР) е стратегически документ, който представлява свързани във времето и пространството проекти, политики, действия и инвестиционни намерения, които се прилагат в градските зони за въздействие. Той цели трайно подобряване на икономическото, социалното и екологичното състояние на значимите градски територии. Записите в интегрирания план ще определят къде, какво и с какви средства ще се изгражда, променя и подобрява в града, затова при планирането му е нужна висока отговорност,смятат съветниците от ГЕРБ-Перник.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име