НАЧАЛО ГЕРБ Народният представител Петър Петров и областният координатор Иво Петров на Сурва в...

Народният представител Петър Петров и областният координатор Иво Петров на Сурва в Радомир и Брезник

572
0
СПОДЕЛИ

P1193482Народният представител Петър Петров и областният координатор на ПП ГЕРБ-Перник инж.Иво Петров присъстваха на кулинарна изложба в гр.Радомир.15 читалища от радомирска община бяха подготвили традиционни зимни ястия. Изложбата бе част от сурвакарския фестивал, който по традиция се провежда в гр.Радомир  в средата на януари и няма конкурсен характер.Народният представител Петър Петров,областният координатор и областен управител инж.Иво Петров,симпатизанти,членове на ПП ГЕРБ и много граждани опитаха от вкусните ястия.Кметът на община Радомир,избран с листата на ГЕРБ-Пламен Алексиев връчи на представители на всички  читалища грамоти и  парична награда от 50 лв.

Непосредствено след приключване на изложбата, центъра на Радомир се огласи от чановете и хлопките на сурвакарите. Във фестивала участваха 8 групи от община Радомир,като най-малкият участник Антоан  бе едва на 1 година и 2 месеца.Кметът на община Радомир Пламен Алексиев връчи специални награди на малките сурвакари.Гости на фестивала бяха  кукери от гр.Раковски,област  Пловдив.

„Такива фестивали помагат да съхраним и предадем на децата си българския дух, традициите, завещани от предците ни.Те ни зареждат  с позитивна енергия и ни дават вяра. Тези традиции, пречистват душите ни, помагат ни да бъдем по-добри,каза на официалната трибуна областният управител и областен координатор на ГЕРБ-Перник инж.Иво Петров и пожела на всички участници успех.Малко по-късно областният координатор бе гост и на сурвакарски фестивал в гр.Брезник.P1193507P1193506P1193524P1193526

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име