НАЧАЛО ГЕРБ Родители на деца с увреждания ще се учат

Родители на деца с увреждания ще се учат

234
0
СПОДЕЛИ

P2043842Под патронажа на народният представител от ГЕРБ-Перник Ирена Соколова ще се проведе училище за родители на деца с увреждания. на 2 март. Идеята е да се предадат пособите на доброто родителстване. Народният представител от ГЕРБ Ирена Соколова обясни, че инициативата се прави съвместно с образователното министерство, а мястото на срещата ще бъде в Ресурсен център – гр. Перник.

Соколова сподели, че тази инициатива се прави, защото тези родители имат най-голяма нужда от подкрепа и помощ. В Област Перник има общо 361 деца с увреждания, за които се грижат 45 ресурсни учители, 6 психолози, 5 логопеди, един рехабилитатор и един социален работник.

В Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на децата и учениците със специални образователни потребности – гр. Перник на ресурсно подпомагане са 228 деца, за които се грижат 24 ресурсни учители, един психолог и двама логопеди.

В помощно училище „Любен Каравелов“ са регистрирани 68 деца, за които се грижат 14 ресурсни учители, един психолог и двама логопеди. В дневен център за деца с увреждания „Добро сърце“ децата с увреждания са 29. За тях се грижат 3 ресурсни учители, по един психолог, логопед, рехабилитатор и социален работник.

15 деца с увреждания има в 11 ОУ „Елин Пелин“, които работят с 2 ресурсни учители и един психолог. В ОУ „Христо Смирненски“ – гр. Радомир децата с увреждания са 14, а в СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – гр. Земен са 7. И в двете училища за тез деца грижи полагат по един ресурсен учител и по един психолог.

Ирена Соколова информира още, че родителите са тези, които са проявили желание за провеждането на подобен тип училище.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име