НАЧАЛО ГЕРБ ПГ на ПП ГЕРБ в парламента – само при заседания за избирателния...

ПГ на ПП ГЕРБ в парламента – само при заседания за избирателния кодекс

254
0
СПОДЕЛИ

P6194986„ПП ГЕРБ за пореден път категорично заявява, че нямаме намерение да яхваме справедливия протест на българските граждани. Всякакви други внушения са несъстоятелни и са проява на паническия ужас, който БСП изпитва от ситуацията, че в парламента остава новата Тройна коалиция и всички маски ще паднат. Напускайки днес българския парламент, от ПП ГЕРБ ясно ще покажем на всички български граждани и на евроатлантическите партньори, кои са хората, които предадоха националния интерес. Ние отказваме да бъдем съучастници в схемата на Тройната коалиция, която влезе в управлението, за да осребряват единствено корпоративни интереси, на което българските граждани се противопоставиха.”Това каза днес на пресконференция народният представител от ПП ГЕРБ-Перник Ирена Соколова.” Ще използваме всички механизми на Конституцията и законите да се противопоставим на опитите на БСП и ДПС с помощта на „Атака” да омаловажат скандалната ситуация около назначаването на председателя на ДАНС и да го реабилитират като го върнат в парламента. ГЕРБ ще сезира Конституционния съд за връщането на Делян Пеевски като депутат,каза още народният представител от ПП ГЕРБ-Перник Ирена Соколова и допълни: „ГЕРБ иска нови парламентарни избори, но не по този Изборен кодекс. Парламентарната група на ГЕРБ ще влиза в пленарна зала само когато има активна парламентарна дейност по промяна на изборното законодателство”.

ПП ГЕРБ ще внесе предложение за създаване на временна парламентарна комисия с участието на политически партии, неправителствени организации и граждани, за максимално консенсусен проект за промяна на Изборния кодекс. Ще настояваме да бъде създаден мандат за гласуващите наши сънародници извън страната, за да не се стига до преразпределение на техните гласове,каза още г-жа Соколова.Според нея трябва да бъдат дадени равни възможности на независимите народни представители, да се намали изискуемият брой подписи в подписката, да бъде намалена и сумата за регистрация в ЦИК. В Изборния кодекс трябва да бъдат записани правилата, определящи методиката за отчитане на изборните резултати.Подготовката за отпечатването на изборните книжа, протоколи и бюлетини да бъде подменена.Ще настояваме процесът изцяло да бъде възложен на печатницата на БНБ,допълни народният представител от ГЕРБ-Перник Ирена Соколова.

Още веднъж заявяваме,че категорично подкрепяме многохилядните искания за предсрочни избори, но не приемаме те да бъдат организирани и приемани по сега действащите правила в Изборния кодекс. Поемаме отговорността си за някои несъвършени решения в изборното законодателство, но е факт, че част от правилата трябва да бъдат изменени, както хората протестиращи искат това да се случи,каза още г-жа Соколова

„ПП ГЕРБ и Парламентарната група на ГЕРБ нямат участие в организирането на справедливите протести на българските граждани, възникнали във връзка с неодобрението на начина, по който се случват нещата в българския политически живот. В протеста на българските граждани става ясно и видно, че не са резултат от организирани партийни централи, така както се опитват да внушават политически лидери със своите несъстоятелни твърдения.Ние сме готови да се върнем в парламента само при обсъждането на Избирателния кодекс, което означава, че няма да се регистрираме и няма да получаваме възнаграждения”,каза в зключение народният представител от ПП ГЕРБ-Ирена Соколова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име