НАЧАЛО ГЕРБ В Трън отбелязаха тържествено празника на града

В Трън отбелязаха тържествено празника на града

155
0
СПОДЕЛИ

< ![endif]–>

IMG_3341С множество тържества в Трън беше отбелязан празника на града – Петковден. Началото на празника бе дадено още рано сутринта с тържествена литургия в скалния параклис „Св.Петка“, след което на жителите на града беше раздаден курбан. Новият кмет на града Станислава Асенова се обърна към своите съграждани с пожелание за здраве и успехи. „ Това е дата, на която Трън всяка година се преражда духовно. Празничният ден събира в себе си вековното ни минало и перспективното ни бъдеще. Гордеем се с историята на Трън и се надяваме и занапред да се радваме на все повече успехи.”-заяви Асенова.

Тази година по решение на Общинския съвет на Трън за почетен гражданин на града беше обявен Григор Василев Гьорев /1883 г. – 1942 г. / Известният български политик, адвокат и журналист е роден в трънското село Радово. Лично кметът на Трън Станислава Алексиева ще връчи почетните знаци на потомците на Григор Гьорев.

IMG_3342

Специални гости на празника в Трън бяха Областният координатор на ПП ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска, председателят на Общинския съвет на Перник Владислав Караилиев и Областният координатор на ЖГЕРБ-Перник Милена Миланова и народният представите Ирена Соколова. Д-р Церовска прочете празничен адрес по повод празника на града от името на лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. 141020131957-1

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име