НАЧАЛО ГЕРБ Милена Миланова: „Перничани заслужават един обновен и красив град“

Милена Миланова: „Перничани заслужават един обновен и красив град“

166
0
СПОДЕЛИ

Milena_MilanovaОбщинският съвет на гр. Перник проведе редовното си заседание, на което бяха  разгледани и гласувани докладни записки. Най-оспорвана се оказа точка 9 от дневния ред, която предвижда усвояването на средства в размер на близо пет милиона лева за ремонт и реновиране на централната част на града.  С 22 гласа „За“ съветниците от БСП и СДС дадоха зелена светлина на проекта, въпреки възраженията на представителите на ПП ГЕРБ.  Основните опасения на съветниците от  ГЕРБ е, липсата на достатъчно информация за това какво ще се случва с централната част на града.  Повод за безпокойство има, тъй като последните реализирани от кметицата проекти са меко казано потресаващи. Най-шокиращ от тях е „реставрацията“ на крепостта „Кракра“, която прилича повече на детски развлекателен център , отколкото на историческа забележителност.

„Не можем да дадем гласа си  без да знаем за какво точно ще се случва с центъра на нашия град. Този проект се обсъжда от доста време, но все още няма показана ясна визия за това, което ще се реновира. Няма макет или мултимедия, които да онагледяват предстоящите промени. Ние , общинските съветници от ПП ГЕРБ вярваме, че перничани заслужават един обновен и красив град. Никога не сме били и няма да бъдем против това, но площада е лицето на Перник и не е без значение как ще изглежда. Г-жа Янакиева каза, че се гордее с ремонтираната крепост „Кракра“, а ние точно от това се страхуваме.  “-заяви председателят на общинските съветници от ПП ГЕРБ-Перник Милена Миланова. Тя допълни, че за подобни решения е нужен обществен дебат. „Трябва да чуем какво мислят перничани по въпроса и след това заедно да решим как да излежда града ни“-подчерта Миланова.

20131114_103441

Въпреки множеството основателни опасения, които изложиха представителите на ПП ГЕРБ-Перник, проектът беше стартиран. За сега жителите на Перник могат само да се надяват, че няма отново да бъдат разочаровани.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име