НАЧАЛО ГЕРБ Пламен Борисов: Янакиева се гордее с огрозяването на крепостта „Кракра“, от...

Пламен Борисов: Янакиева се гордее с огрозяването на крепостта „Кракра“, от което всички перничани се срамуват

135
0
СПОДЕЛИ

plamen_borisov1.previewТемата за ремонта на крепостта „Кракра” не остана незасегната и на последната редовна сесия на Общинския съвет на град Перник.  Възмутени от факта, че са дадени 4,5 милиона лева за да се превърне от историческата забележителност в тотален кич, общинските съветници от ГЕРБ поискаха от кмета на Перник г-жа Росица Янакиева да отговори защо е допуснато подобно безчинство и гавра с историческата реликва.  Ясни отговори обаче и този път не бяха получени.  Янакиева дори стигна  по-далеч, като твърдо заяви , че е „горда” с факта, че е била част от екипа подготвил и реализирал проекта  и няма от какво да се срамува.  В отговор на това изявление заместник-председателят на Общинския съвет Пламен Борисов припомни на всички присъстващи за масовото недоволство на перничани от начина, по който изглежда крепостта.

„Щом г-жа Янакиева се гордее с огрозяването на крепостта, от което всички перничани се срамуват, очевидно не иска повече да бъде избирана и е приключила с политиката. А проекта на Янакиева за крепостта е грозен, защото лесно можем да го сравним с други по същата програма. От този проект се възмутиха и хора, които по принцип са аполитични. ”-подчерта Борисов.

13856_10202171090704219_832347366_n

Фактът, че Янакиева не изпитва притеснения относно изпълнението на проекта за реставриране на средносвековната крепост стана и основна причина общинските съветници от ПП ГЕРБ-ПЕРНИК да се въздаржат да дадат гласа си за  усвояването на средства в размер на близо пет милиона лева за ремонт и реновиране на централната част на града.  Според тях е много възможно и площада, който е лицето на Перник,  да бъде омаскарен по същия начин, както и крепостта „Кракра”. Съветниците подчертаха, че ще продължат да работят за развитието на града, но са обезпокоени от факта, че въпреки многобройните си молби към кмета, все още не са получили достатъчно информация за това как ще изглежда площада.  Няма изготвена мултимедия или макет, който да онагледява промените.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име