НАЧАЛО ГЕРБ Народният представител от ПП ГЕРБ Ирена Соколова и Фонда за терапии на...

Народният представител от ПП ГЕРБ Ирена Соколова и Фонда за терапии на деца с аутизъм организират за първи път в България обучение по „Сензорна Интеграция”

149
0
СПОДЕЛИ

< ![endif]–>

P1190947Народният представител от ПП ГЕРБ Ирена Соколова и Фонда за терапии на деца с аутизъм организират за първи път в България обучение по „Сензорна Интеграция”. Събитието се провежда в залите  за обучение на болница Токуда. В него се включиха над 400 учители  и специалисти от системата на българското образование, които работят с деца със специални образователни  потребности.   Подобно обучение се организира за първи път в страната ни , поради огромната нужда и големият брой деца със сензорно –интегративна дисфункция. „Обучение по тази специалност и от такъв мащаб се организира за първи път в България“ сподели Ирена Соколова при откриването на форума. „Зная, че такова високоспециализирано обучение е дълго чакано и съм убедена, че ще бъде много полезно на всички специалисти , които работят с деца и хора със специални образователни потребности.  Сензорната терапия е световно утвърден метод, по който се работи в чужбина и вече се наблюдават забележителни резултати. Искам да благодаря на всички, които подадоха ръка и помогнаха този форум да се осъществи и специално на кмета на гр. Радомир. Той не само прие присърце идеята, но и оказа сериозна финансова помощ за организирането на събитието. ”- заяви още народният представител. Тя допълни , че организацията на това обучение е изключително скъпа, но както лекторските хонорари, така и всички разходи са поети от спонсори. „Тези обучения трябва да бъдат ежегодни. Специалистите работещи с хора с дефицити са жадни за нови знания и какво по-хубаво от това. Длъжни сме да се грижим един за друг!”-категорична е Соколова.

P1190932
Тя е посланик и на инициативата „Подарък за теб”, чиято цел е деца аутисти и техни връстници да изработят картички, които да бъдат продадени, а събраните средства да бъдат предоставени за терапия на деца с аутизъм и за обучение на специалисти от системата на българското образование по световно наложени терапевтични практики. До момента в нея са се включили над 300 училища, а много  много фирми и  представителства на дипломатически мисии в България вече започнаха да закупуват от картичките, с които да поздравят партньорите си с настъпващата 2014г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име