НАЧАЛО ГЕРБ Ирена Соколова: „Храмовете събират хората, а вярата ги прави по-силни”

Ирена Соколова: „Храмовете събират хората, а вярата ги прави по-силни”

140
0
СПОДЕЛИ

< ![endif]–>

102_0681Народният представител от ПП ГЕРБ Ирена Соколова и кметът на Радомир Пламен Алексиев посетиха радомирското село Друган, където провериха докъде са стигнали ремонтните дейности по възстановяването на историческия параклис „Св. Троица”. Храмът е построен в началото на миналия век и още оттогава се посещава от жителите в района, които там изповядват християнската си вяра. С течение на времето обаче параклисчето започва да се събаря и става опасно за използване. През 2004 год. Инициативен комитет начело с кмета на селото реши да възобнови изграждането на големия черковен храм. За да могат да бъдат извършени всички необходими дейности по ремонтирането на храма Централата на ПП ГЕРБ дарява 50 000 лв.

„ПП ГЕРБ дари тези средства, за да може хората от Друган да продължат да посещават храма, така както са го правели техните предци десетки години назад. Вярата е едно от най-ценните неща за човека. Всички в ПП ГЕРБ знаем, че храмовете събират хората, а вярата ги прави по-силни. Именно затова ние даряваме средства за изграждане и възстановяване на църкви- това е ангажимент поет от партията , който се спазва и вече много населени места могат да се похвалят, че техните църкви са възстановени, именно благодарения на ПП ГЕРБ. ”-заяви Ирена Соколова.

Жителите на с. Друган се надяват с помощта на тези средства да успеят през 2014 год. да завършат реновирането на Църквата и нейния двор и най –накрая тя да бъде осветена и пусната за експлоатация. 102_0730102_0737

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име